Hevoset ja ratsastusalueet

Hevoset

Harjun oppimiskeskuksella on noin 40 omaa hevosta ja Harjusta löytyy kaksi maneesia: Nestorimaneesi ja Marttamaneesi. Lisäksi Harjussa on ratsastuskenttä, maastorata ja ravirata, joita vuokrataan erilaisia tilaisuuksia varten.

Harjun oppimiskeskus soveltuu hyvin ratsastusleirien ja valmennusten pitopaikaksi. Leiriläiset voivat yöpyä oppilasasuntoloissa ja käyttää luokkahuoneita, liikuntasalia sekä rantasaunaa. Järjestämme ratsastustunteja ja simulaattorivalmennusta tilauksesta.

Harjussa järjestetään useita ratsastuskilpailuja vuodessa kaiken tasoisille ratsastajille.

Aktiivipihatossa kerätään tutkimustietoa hevosten hyvinvoinnista

Harjun oppimiskeskus ottaa ensimmäisenä hevosalan oppilaitoksena Suomessa käyttöön aktiivipihaton. Hankkeella tulee olemaan vaikutuksia koko toimialan kehittymiseen Suomessa. Aktiivipihatto ja sen myötä toteutettavat hankinnat mahdollistavat Harjuun uudenlaisen oppimisympäristön, syventäen ja monipuolistaen alan ammatillisen koulutuksen sisältöä ja vaikuttavuutta.

Tutkittua tietoa aktiivitallien vaikutuksista tarvitaan ja Harjussa hankintaan kytketään myös kaksivuotinen tutkimushanke liittyen hevosten hyvinvoinnin ja suorituskyvyn seurantaan.