Ohjelmapalvelut

Harju tarjoaa monipuoliset ohjelmapalvelut

Harju tarjoaa loistavat puitteet muutaman tunnin kierroksista koko päivän kestäviin ryhmäretkiin ja aktiviteetteihin.

Ryhmäretket sisältävät yleensä opastettuja kierroksia tai aktiviteetteja, maittavat ruokailut sekä iltapäiväkahvit Ravintola Aurassa. Koe hauskaa yhdessäoloa sekä tiimihengen nostattamista villillä ja vauhdikkaalla tavalla aktiviteettien parissa tai mukavasti rentoutuen upeissa maisemissa opastetuilla kierroksilla työyhteisön tai ystävien kesken.

Harjun aktiviteetit rauhallisempaan makuun

Opastetut kävelykierrokset

Opastetulla kierroksella tutustutaan Harjun nykypäivään ja historiaan. Harjun historia alkaa jo Venäjän keisarinna Katariina Suuren ajoilta 1700-luvulta. Harjun kiehtova historia ja nykypäivän modernit puitteet tekevät kohteesta mielenkiintoisen tutustumiskohteen opastetulla kierroksella ja kokopäivän ryhmäretkellä.

Kävelykierroksen merkeissä voi tutustua myös Salpalinjan historiaan ja vierailla oppaan johdolla maanalaisissa korsuissa. Jos sotahistoria kiinnostaa, voi pienellekin ryhmälle tilata koulutetun Salpalinjaoppaan, jonka kanssa pääsee tutustumaan historiaan kirjaimellisesti pintaa syvemmältä.

Maanalaisessa korsussa on mahdollista kokea jännittävä piknik eväsrepun kanssa, joko osana opastettua kierrosta tai omatoimisesti.

Teemme yhteistyötä Haminan seudun oppaiden kanssa. Tutustu hinnastoon ja varaa opastus Haminan seudun oppaiden sivuilla täällä.

Hevoskärryajelu tunnelmallisessa kartanomiljöössä

Hyppää hevoskärryn kyytiin ja ihaile maalaismaisemia lämpöisten vilttien alla. Kierrokset lähtevät Harjun pihapiiristä.

Hevosajoneuvomuseo

Hevosajoneuvomuseo Kiessi esittelee noin 100 erilaista hevosajoneuvoa kyntöaurasta ja muista työvälineistä ajelurilloihin ja kilpakärreihin. Museossa voi vierailla kesäkaudella joko omatoimisesti tai oppaan johdolla opastetulla kierroksilla.

Kukkasidontakurssi

Kukkasidontakurssit ovat rentouttava aktiviteetti kokouksiin tai tyhy-päiviin. Kurssilla on mahdollista tehdä muun muassa kukkakoruja ja asetelmia.

Frisbeegolf Harjun oppimiskeskuksessa

Harjun pihapiiristä lähtee 18-väyläinen frisbeegolfrata. Rata sijoittuu osittain historiallisille kohteille ja sen varrella voi nähdä muun muassa teräsbetonisia linnoitteita

Henkilöt pelaavat frisbeegolfia.

MOBO-suunnistus

MOBO-sovelluksen ja älypuhelimen avulla voi tutustua suunnistukseen ja kokeneempi suunnistaja voi sovelluksen avulla tehdä hyvän karttaharjoituksenkin. MOBO on nykyaikainen versio perinteisistä kiintorasteista.

Alueella on kaksi rataa: Virolahti Harju Sprintti piha-alueella ja Virolahti Harju maasto lähimaastossa. 

Aktiviteetteja menevämpään päivään Harjussa

Kalliolaskeutuminen Vahtivuoressa

Vahtivuoren luontonäyttämön pystysuora 15-metrinen kallioseinämä antaa takuuvarman adrenaliiniryöpyn ja onnistumisen tunteen, kun laskeudut köydellä jyrkkää kallionseinämää pitkin alas. Kalliolaskeutuminen järjestetään aina koulutetun oppaan johdolla. Opas antaa osallistujille turvaohjeistuksen ja opastaa varusteiden laitossa. Varaa aktiviteetti yhteistyökumppanimme Seikkailuviikareiden sivulla.

Jousiammuntaa Harjun pihapiirissä

Jousiammunta on mukava harrastus, johon tarvitaan tekniikkaa ja mielenhallintaa. Tarkoituksena on osua mahdollisimman tarkasti maalitaulun keskipisteeseen. Erityisvaatimuksia tai rajoituksia lajille ei ole, jousiammunta sopii niin lapsille kuin aikuisillekin!
Voit varata aktiviteetin täällä.

Ohjattuja maastoratsastus-, ajo- ja maastakäsittelytunteja

Harjun alueella toimii talliyrittäjä Pieniä Kavioita, joka tarjoaa ohjattuja maastoratsastus- ja ajotunteja, maastakäsittelytunteja sekä rentoja valmennustunteja suloisilla shetlanninponeilla. Talli ei ole ratsastuskoulu, vaan elämyksiin keskittyvä harrastetalli. Tutustu Pieniä Kavioita toimintaan täällä.

Ratsastussimulaattori

Harjun oppimiskeskuksessa on kaksi ratsastussimulaattoria. Simulaattorit ovat Suomen ainoat ratsastussimulaattorit, joilla voi hypätä myös esteitä ja sopivat myös kokemattomille ratsastajille. Ohjelmoitavat simulaattorit toimivat kaikissa askellajeissa. Ohjaavalla opettajalla on ainutlaatuinen mahdollisuus ohjata ratsastajaa vaikka kädestä pitäen. Muu ryhmä voi seurata opetusta samalla lähietäisyydellä.

Laavut ja retkeily

Harjusta löytyy muutamia laavuja ja Vahtivuoren luontokeittiön upeat puitteet. Vahtivuoren ympäristö tarjoaa upeat ulkoilumahdollisuudet ja vaativampaan retkeilyyn 50 km pitkä Salpapolku, joka lähtee Harjun pihapiiristä. 

Helposti Salpapoluille Harjusta -Vahtivuoren kierros esittelyssä!
Vahtivuoren kierros on keskivaativa Salpalinjan rengasreitti ja sillä on pituutta 3,2 kilometriä. Vahtivuoren kierroksen alku- ja päätepiste sijaitsee osoitteessa Vahtivuorentie 349, 49980 Virolahti. Harjun luontoalan opiskelijat ovat lisänneet reitille kulkemista helpottavia opasteita sekä laatineet kulkuohjeistusta. Tulossa on myös infotaulu reitin alkuun. Tutustu ohjeisiin>>

Aktiviteettien jälkeen on mukava istahtaa ja nauttia iltapäiväkahvit tuoreiden pullien kera metsän keskellä laavulla. Ravintola Aurasta löytyy monipuoliset ravintolapalvelut.

Henkilö retkeilemässä.

Tutustu Salpapolun retkeilykarttaan ja retkeilijöiden oppaaseen, Opas retkeilijöille (fi, en, ru – linkki Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry:n julkaisuun).

Rantaharjun saunatilat

Rantaharju sijaitsee Suomenlahden rannalla, noin 5 km päässä Harjun pihapiiristä. Rantaharjussa voi saunoa rantasaunassa, ruokailla maittavasti, rentoutua maalaismaisemassa ja majoittua Pikkuharjussa aivan Rantaharjun vieressä tai kartanon tiluksilla. Rantaharjun tilat soveltuvat hyvin myös kokous- ja juhlatilaksi ja on loistava paikka päättää aktiviteettien täyteinen päivä Harjussa!

Rantaharjussa voi nauttia virkistävästä merestä tai lämpimästä paljusta! Paljun voi varata Rantaharjun varauksen yhteydessä. 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous ryhmäretkistä tai aktiviteeteista:
ravintola@harjunopk.fi

Lämpimästi tervetuloa Virolahdelle Harjuun!