Hae opiskelemaan

Yhteishaku

Kevään valtakunnallinen yhteishaku on tarkoitettu samana vuonna peruskoulun päättäville tai ilman ammatillista tutkintoa oleville. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Hae opiskelemaan!

Kevään 2022 yhteishaku on 22.2. -22.3.2022. Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 16.6.2022. Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 30.6.2022.

Yhteishaun kautta voi hakea ammatillisiin perustutkintoihin:


Harjun oppimiskeskuksessa on noin 200 asuntolapaikkaa. Opiskelija-asunnot sijoittuvat kartanoalueen viehättäviin puupientaloihin, rivitaloihin ja pienkerrostaloihin. Lue lisää asumisesta Harjun oppimiskeskuksessa täältä.

Jatkuva haku sopii kaikille!

Koulutuksiin voi hakea joustavasti ympäri vuoden. Jos olet jo suorittanut ammatillisen perustutkinnon, et ehtinyt hakea opiskelupaikkaa tai haluat tulla laajentamaan tutkintoasi ja syventämään osaamistasi, niin voit hakea ammatilliseen perustutkintoon jatkuvan haun lomakkeella.
Ammattitutkintoihin haetaan aina jatkuvan haun kautta.

Hakemuksessa tulee kertoa mahdollisimman tarkasti aiemmista koulutuksista, työkokemuksesta ja omasta osaamisestaan. Hakemukseen tulee liittää jäljennökset aiemmista työ- ja opiskelutodistuksista. Todistusjäljennökset voi toimittaa oppilaitokseen myös sähköpostitse.

Jatkuvan haun väylän kautta hakeminen kannattaa erityisesti silloin, jos

  • olet jo suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon,
  • sinulla on kertynyt työelämässä hankittua osaamista,
  • haluat syventää osaamistasi suorittamalla tutkinnon osia tai ammattitutkinnon
  • et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa.