Omatoiminen hevosloma

Tule hevosesi kanssa historialliseen Harjun Hoviin!

Harjun oppimiskeskus tarjoaa mahdollisuuden tulla nauttimaan kauniista kartanomiljööstä ja kilometrien pituisista maastolenkeistä oman hevosesi kanssa. Käytössänne on karsina itsehoitotallissa sekä laadukkaat hevosurheilualueet mahdollisten oppituntien ulkopuolella – kaksi maneesia ja ulkokenttää, maastoesterata ja harjoitusravirata. Voit siis saapua yksin tai porukassa, ratsuilla tai ravureilla!

Hevosurheilualueiden käyttö

Mikäli haluat keskittyä treenaamiseen, meillä on yhteystietoja este-, koulu- ja kenttävalmentajille jokaiseen makuun ja tasoon. Käytössäsi on opetustuntien ulkopuolella kaksi maneesia (23×65 m ja 22×63 m), kaksi ulkokenttää (40×100 m ja 40×22 m) sekä kävelytyskoneet.

Huomioithan, että Harjun alueella noudatetaan järjestyssääntöjä sekä hevosurheilualueiden käyttösääntöjä. Vierailijat harrastavat omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan.

Majoitus

Majoitus onnistuu kahden hengen huoneissa joko Ravintola Auran yläkerroksissa tai idyllisissä puutaloasunnoissa. Auran kerroshuoneissa on jokaisessa huoneessa oma wc/suihku, jääkaappi, mikro ja vedenkeitin. Lisäksi molemmissa kerroksissa on tupakeittiö, joissa televisio ja astianpesukone. Puutaloasunnoissa on yleensä 2–5 makuuhuonetta, yhteinen keittiö ja oleskelutila sekä jaetut wc/suihkutilat. Tupakeittiöt on varustettu perusastiastoilla, astianpesukoneella, hellalla, mikrolla, jääkaapilla, vedenkeittimellä sekä televisiolla. Emme valitettavasti salli lemmikkieläimiä majoitustiloihin.

Hevosesi pääsee majoittumaan 16-paikkaiseen Vierastalliin, joka sijaitsee lähellä maneeseja ja ulkokenttää. Vierastalli on itsehoitotalli, jossa vastaat itse hevosesi hoidosta. Vierastalli on valmistunut vuonna 2013 ja sieltä löytyy kaksi pesukarsinaa, kuivaushuone sekä lukittavat satulakaapit (tuo oma lukko mukanasi). Kuljetuskalustolle on hyvin tilaa tallin vieressä.

Ruokailut

Ravintola Aurasta on mahdollista varata etukäteen aamiainen tai aamiaistarvikkeet jääkaappiin. Aura tarjoaa lounas- ja päivällismahdollisuuden arkipäivisin. Kesäkahvila Kiessi palvelee kesäisin. Lähimpään elintarvikekauppaan on noin 7 kilometrin matka. Tarjoamme myös piknik-eväsmahdollisuuden satulalaukkuineen etukäteisvarauksella!

Mikäli aikaa jää muuhun toimintaan, voit tutustua Harjun kauniiseen puutarha-alueeseen, pistäytyä Haminan historiallisessa kaupungissa tai tutustua Virolahden nähtävyyksiin. Tutustumiskohteista tai ruokailupaikoista saat lisätietoa esimerkiksi Kesäkahvila Kiessistä!