Vahtivuoren luontonäyttämö

Luontonäyttämö Vahtivuori

Harjun oppimiskeskuksen tapahtuma-alueella sijaitseva luontonäyttämö Vahtivuori on 15-metrinen kallioseinämä, joka muodostaa muodostaa näyttävän taustan esiintymisareenalle katsomoineen. Alueelle on rakennettu myös katsomot ja luontokeittiö, sähköt, pysäköintiä ja valaistusta sekä parannettu tietä.

Tapahtuma-areena palvelee erilaisia käyttäjäryhmiä ja tuo seudun luontomatkailulle ja tapahtumatuotannolle uusia mahdollisuuksia. Areenalle sopivat esimerkiksi luonto-, historia- ja kulttuuritapahtumat, mutta yhtä hyvin vaikkapa häät ja perhejuhlat.

Tapahtuma-areenalla on kiinteät istumapaikat 150 hengelle ja mahdollisuus lisäistuimiin. Alueella on myös luontokeittiö, ulkotulipaikka ja esteetön WC.

Myös Vahtivuoren rinnelaavu ja laskeutumisrinteen alue ovat vilkkaassa käytössä. Käyttäjiä ovat sekä Harjun oppimiskeskuksen asiakkaat, että omatoimiset matkailijat ja retkeilijät. Alue on osa Salpapolkua, jonka retkeilykäyttö lisääntyy koko ajan. Alueen välittömässä läheisyydessä on Salpalinjan rakennelmia; taistelu- ja yhdyshautoja sekä suuri konekivääri- ja majoitusluola.

Osoite: Vahtivuorentie 401, 49980 Ravijoki

Varaukset ja tiedustelut: ravintola@harjunopk.fi

Vahtivuori elää -hanke on saanut rahoitusta Leader Sepran kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeen idea saatiin luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa luonto-ohjaajaksi opiskelevalta Katri Kotasaarelta. Osana opintojaan hän osallistui myös tapahtumakeskuksen suunnitteluun ja rakennukseen sekä vastasi avajaistapahtuman tuottamisesta. Hankeasiantuntijana toimi Siru Ahopelto.