Harju

Kouluttaudu ja matkaile kartanomiljöössä!

Harjun oppimiskeskus on yksityinen luonnonvara-alan oppilaitos idyllisessä kartanomiljöössä Virolahdella. Harju kouluttaa hevostalouden, puutarhatalouden, metsäala, maatalouden sekä luonto- ja ympäristöalan ammattilaisia.

”Oppilaitoksella on erinomaiset puitteet koulutuksen järjestämiseen.”

Oppilaitoksella on erinomaiset puitteet koulutuksen järjestämiseen. Harjun 900 hehtaarin koulutilan alueella on toista sataa karsinapaikkaa ja opetuskäytössä noin 40 hevosen lisäksi kaksi maneesia, kaksi ratsastuskenttää, täysimittainen harjoitusravirata, valjakko- ja maastoesterata sekä kaksi hevosten kävelytyskonetta, aktiivipihatto sekä Suomen ensimmäinen esteratsastussimulaattori.

Opiskelijoiden käytössä on lähes 7 hehtaarin puistoalueiden, kasvimaiden ja arboretumin lisäksi myös puistotyöhalli ja kukkasidontaluokka. Tutustu koulutuksiimme ja hae opiskelemaan!

Matkailijoille tarjoamme majoituspalveluja, ravintolapalveluja, opastettuja kierroksia sekä aktiviteetteja ja monipuoliset puitteet kokousten tai juhlien järjestämiselle. Suunnitellaan yhdessä unohtumaton päivä Harjussa, tutustu palveluihimme täällä!

harju kuvituskuva

Sijainti

Harjun oppimiskeskus sijaitsee Ravijoen kylässä Virolahden kunnassa, noin 170 kilometriä Helsingistä itään. Haminasta Harjuun on 23 kilometriä. Nouse E18 moottoritieltä Klamila/Ravijoen liittymästä, käänny heti sen jälkeen oikealle seuraten Klamila/Ravijoen opasteita. Aja eteenpäin noin 10 kilometriä ja käänny taas oikealle seuraten Ravijoen opasteita. Noin 5 kilometrin jälkeen näet viitan Harjun oppimiskeskukselle tien oikealla puolella.

Osoite: Viipurintie 50, 49980 Ravijoki

Vuorelan liikenteen bussiaikataulut löydät osoitteesta liikennevuorela.fi.

Ohessa ilmakuva ja kartta Harjun alueesta, jotka saa auki klikkaamalla kuvia. Harjun asemapiirros avautuu tästä.