Matkailu

Kiessimuseo

Harjun alueella sijaitseva Hevosajoneuvomuseo Kiessi esittelee noin 100 erilaista hevosajoneuvoa kyntöaurasta ja muista työvälineistä ajelurilloihin ja kilpakärreihin. Museoidean isä Risto Rahkonen on 40 vuoden aikana koonnut hevosajoneuvoja sekä -välineitä. Museon tarkoituksena on säilyttää vanhoja arjessa käytettyjä hevosajoneuvoja, välittää tietoa vanhasta hevosmiestaidosta sekä kertoa ajasta, jolloin arjen työt tehtiin hevosvoimin. Aloita matkailu Harjussa tutustumalla Kiessimuseossa osaan Harjun historiaan.

Retkeilijöitä luonnossa.

Salpalinja

Harjun oppimiskeskuksen seutu kätkee merkittävän sotahistoriallisen menneisyyden. Pihapiirissä ja maastossa liikuttaessa voi yhtäkkiä huomata olevansa keskellä linnoitusmaisemaa: silmien eteen piirtyy kiemurtelevaa taistelu- ja yhdyshautaa, jykeviä panssarikiviestelinjoja tai teräsbetonisia linnoitteita.

Salpalinja alkaa Harjusta ja kulkee itärajaamme myötäillen Suomenlahdelta Sallaan ja sieltä kevyemmin linnoitettuna Jäämerelle saakka. Matkailijat pääsevät tutustumaan Harjun mäellä oleviin kohteisiin opastetulla kierroksella. Jos sotahistoria kiinnostaa erityisesti, voi pienellekin ryhmälle tilata Harjun oppimiskeskuksen kautta koulutetun Salpalinjaoppaan, jonka kanssa pääsee tutustumaan historiaan kirjaimellisesti pintaa syvemmältä.

Matkailu ja Luontonäyttämö Vahtivuori

Luontonäyttämö Vahtivuori

Harjun oppimiskeskuksen tapahtuma-alueella Vahtivuorella 15-metrinen kallioseinä muodostaa näyttävän taustan esiintymisareenalle. Alueelle on rakennettu myös katsomot ja luontokeittiö, sähköt, pysäköintiä ja valaistusta sekä parannettu tietä.

Matkailua ja retkeilijöitä luonnossa.

Ohjelmapalvelut

Harju tarjoaa loistavat puitteet muutaman tunnin kierroksista koko päivän kestäviin ryhmäretkiin ja aktiviteetteihin.