Uuden opiskelijan opas

Uuden opiskelijan opas

Tästä oppaasta löydät tietoa Harjun oppimiskeskuksessa opiskeluun  ja asumiseen liittyen. Opintojen alettua pääset tutustumaan myös Harjun opiskelijaintraan, eHarjuun. Harjun oppimiskeskuksen virallinen tiedotuskanava opiskeluun liittyen on Wilma.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Yhteishaussa valittu opiskelija: 

Vahvista opiskelupaikka Opintopolussa viimeistään 26.6.2025.  

Jatkuvassa haussa valittu opiskelija: 

Vahvista opiskelupaikka lähettämällä tieto opiskelupaikan vastaanottamisesta osoitteeseen opintoneuvonta@harjunopk.fi  

Sinulle lähetetyssä valintapäätöksessä on tieto minä päivänä opinnot alkavat ja mihin mennessä opiskelupaikka pitää vastaanottaa. 

 

Vastaanottamalla opiskelupaikan sitoudut noudattamaan Harjun järjestyssääntöjä.

Harjussa opiskelevat: 

Yhteishaussa keväällä 2025 valitut ja jatkuvassa haussa Harju-toteutukseen hakeneet: Opinnot alkavat ke 6.8.2025 kello 8.45 Uuden luokkarakennuksen liikuntasalissa yhteisellä infotilaisuudella.

Jatkuvassa haussa monimuotototeutukseen valitut: Opinnot alkavat Harjussa 18.8.2025 klo 8.45 Uuden luokkarakennuksen liikuntasalissa.

Vermossa opiskelevat: Opinnot alkavat Vermossa (Vermo Areena, Valjakkotie 1, 00370 Espoo) 18.8.2025 klo 9.00. 

Ratsuniityssä opiskelevat: Opinnot alkavat Lempäälän Ratsuniityssä (Vaihmalantie 145, 37500 Lempäälä) 18.8.2025 klo 9.00. 

Wilma käyttäjätunnukset 

Wilma on Harjun virallinen tiedotuskanava. Seuraa Wilmaa päivittäin. 

Yhteishaussa valittu hakija 

Ohjeet Wilma-tunnusten tekemiseen lähetetään yhteishaun tulosten julkaisun jälkeen siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on ilmoitettu yhteishaussa Opintopolkuun. Ota tunnukset käyttöön hyvissä ajoin ennen opintojen alkamista. 

Ohjeet huoltajan Wilma-tunnusten tekemiseen lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on ilmoitettu yhteishaussa Opintopolkuun.  

Jos et saa sähköpostia 17.6.2025 mennessä ota yhteyttä opintoneuvonta@harjunopk.fi 

Kaksoistutkinto-opiskelijoiden lukion Wilma tunnukset

Lukion Wilma tunnukset saa ensimmäisenä päivänä lukiolta.

Jatkuvassa haussa valittu hakija 

Ohjeet Wilma tunnusten tekemiseen lähetetään sähköpostiin, sen jälkeen kun opiskelupaikka on vahvistettu. 

Opiskelijan yhteystietojen tarkastaminen

Tarkista ja päivitä opiskelijan / huollettavan yhteystietoja Wilmassa valitsemalla Lomakkeet → Muokkaa omia tietoja / huollettavan tietoja. On opiskelijan vastuulla, että yhteystiedot ovat oikein.  

Jos huoltajan omia yhteystietoja tulee päivittää, huoltajan tulee ilmoittaa muutoksesta sähköpostitse: opintoneuvonta@harjunopk.fi 

 

Microsoft365 tunnukset 

6.8.2025 opintonsa aloittavien opiskelijoiden tunnukset jaetaan Harjussa yhteisessä tilaisuudessa.  

Muina päivinä opintonsa aloittaville opiskelijoille tunnukset lähetetään sähköpostiin ennen opintojen alkua. Ota tunnukset hyvissä ajoin käyttöön. 

Palveluun kirjaudutaan sivulla www.office.com 

 

itsLearning 

Opinnoissa käytetään itsLearning-oppimisalustaa, jossa on opiskelijoille materiaalia, tehtäviä ja niiden palautusalustat. Sinne opiskelija palauttaa myös näyttöihin liittyvät näyttösuunnitelmat, kirjalliset näyttötehtävät ja joistakin käytännön näytöistä videot.  

https://harju.itslearning.com/ 

ItsLearningiin pääsee kirjautumaan Microsoft365 -tunnuksilla. 

eHarjussa on ohjeet esim. ateriakorvauksen ja oppisopimusopiskelijan opintososiaalisten etujen hakemiseen. eHarjusta löydät myös ruokalistat, järjestyssäännöt, valmistumispäivät sekä vapaa-ajan toiminnan viikko-ohjelmat. Seuraa eHarjua säännöllisesti. 

eHarjuun kirjaudutaan M365 tunnuksilla: 

https://harjunopk.sharepoint.com/sites/eHarju/ 

Elokuussa 2025 aloittavat uudet opiskelijat  

Opiskelijoiden, jotka tarvitsevat asuntolapaikan lukuvuodeksi 2025-2026 täytyy hakea asuntolapaikkaa Wilmassa. Elokuussa Harjussa opintonsa aloittavien uusien opiskelijoiden asuntolapaikka hakemus tulee olla tehtynä 27.7.2025 mennessä.  

Täysi-ikäinen hakee asuntolapaikkaa itse ja alaikäisellä hakemuksen tekee huoltaja. Hakemuslomake löytyy Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Valitse Tee uusi hakemus, täytä lomake ja tallenna tiedot. Hakemusta ei voi täyttää sovelluksessa vaan täytyy kirjautua Wilmaan selain versiossa https://harjunopk.inschool.fi/ 

Asuntolapaikan myöntämisperusteet ovat nähtävissä Wilmassa Hakemukset ja päätökset – välilehdellä asuntolapaikkahakemuslomakkeella. Tieto asuntolapaikkapäätöksestä tulee näkyviin Wilmaan Hakemukset ja päätökset – välilehdelle.  

Jatkuvan haun opiskelijat  (opiskelijat jotka aloittavat opinnot syyskuussa tai myöhemmin)  

Jatkuvan haun kautta valittujen Harjussa opiskelevien opiskelijoiden, jotka tarvitsevat asuntolapaikkaa lukuvuonna 2025-2026, asuntolapaikkahakemus tulee olla tehtynä hyvissä ajoin, noin kahta viikkoa ennen opetuksen aloitusta. 

Täysi-ikäinen hakee paikkaa itse ja alaikäisellä hakemuksen tekee huoltaja. Hakemuslomake löytyy Hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Valitse Tee uusi hakemus, täytä lomake ja tallenna tiedot. Hakemusta ei voi täyttää sovelluksessa vaan täytyy kirjautua Wilman selain versiossa https://harjunopk.inschool.fi/ 

Asuntolapaikan myöntämisperusteet ovat nähtävissä Wilmassa Hakemukset ja päätökset – välilehdellä asuntolapaikkahakemuslomakkeella. Tutustu niihin hyvissä ajoin yhdessä huoltajan kanssa. 

Tieto asuntolapaikkapäätöksestä tulee näkyviin Wilmaan Hakemukset ja päätökset – välilehdelle.  Vastaanottamalla asuntolapaikan sitoudut noudattamaan asuntolan järjestyssääntöjä.

Monimuoto-opiskelijat 

Asuntolapaikkaa lähijaksolle tarvitsevan monimuoto-opiskelijan tulee ilmoittaa asuntolatarpeestaan sähköpostilla asuntola@harjunopk.fi kahta viikkoa ennen saapumista. Viestiin tulee laittaa nimi, mille ajalle tarvitset asuntolapaikkaa ja milloin saavut.  

Jos et saa kuittausta viestiisi se ei ole välttämättä tullut perille, joten varmista se vaikka vielä puhelimitse vapaa-ajanohjaajalta. Jos et ilmoita asuntolan tarpeestasi kahta viikkoa etukäteen, emme pysty takaamaan majoittumistasi lähijakson ajaksi asuntolassa.  

Majoittuminen asuntolan soluasunnoissa on opiskelijoille ilmaista. Siivousvelvoite koskee kaikkia yöpyjiä. Mikäli siivouksesta ei ole huolehdittu, peritään siivousmaksu 50 € / huone, eli 25 € per majoittuja.

Huomioitavaa:

Asuntoloissa ei saa pitää lemmikkejä. Jos olet tulossa hevosen kanssa Harjuun, voit tiedustella vapaata tallipaikkaa Harjusta Pieniä Kavioita -tallin yrittäjä Tuuli Jääskeläiseltä (@tuulifer). 

6.8.2025 aloittavat opiskelijat voivat saapua jo tiistaina 5.8.2025 klo 17.00–22.00.  Tiistai-iltana 5.8. on yhteistä ohjelmaa.

Jos saavut keskiviikkona 6.8.2025, voit jättää tavarasi lukittuun tilaan koulupäivän ajaksi. Majoittumaan pääset koulupäivän jälkeen.   

Kulkuyhteydet Harjuun:

Helsingistä pääsee sunnuntaisin linja-autolla Haminaan, josta on jatkoyhteys Harjuun.  Bussivuorot ja kulkemiset kannattaa selvittää etukäteen matkahuolto.fi tai vr.fi. Oppilaitos järjestää jatkoyhteyden Haminasta Harjuun ja sen aikataulutiedot päivittyvät Uuden opiskelijan oppaaseen ja Wilmaan ennen lukuvuoden alkua.

Kulkuyhteydet Harjusta:

Kouluviikon päätyttyä Harjun pihalta lähtee bussi Haminaan, josta jatkoyhteydet löytyvät Matkahuollon sivuilta. Aikataulutiedot päivittyvät Uuden opiskelijan oppaaseen ja Wilmaan ennen lukuvuoden alkua. 

Liikkuminen Harjussa:

Halutessasi voit tuoda polkupyörän Harjuun. Harjussa on hyvät pyöräilymahdollisuudet, Klamilan lähikauppaan on matkaa n. 5 km. Sähköpotkulaudat ovat kiellettyjä Harjun alueella. Niitä ei myöskään saa ladata asuntolassa.  

Huomioitavaa:

Asuntoloissa ei saa pitää lemmikkejä. Jos olet tulossa hevosen kanssa Harjuun, voit tiedustella vapaata tallipaikkaa Harjusta Pieniä Kavioita -tallin yrittäjä Tuuli Jääskeläiseltä (@tuulifer). 

– muistiinpanovälineet  

– henkilökohtainen opiskelujen järjestämissuunnitelma, HOJKS tai oppimissuunnitelma, jos sinulle on sellainen viime vuosina tehty ja/tai lääkärin tai psykologin lausunnot oppimisvaikeuksista, jos et ole toimittanut niitä aiemmin

– viimeisimmät opiskelu- ja työtodistusten kopiot, jos et ole toimittanut niitä aiemmin

Jos majoitut Harjussa, ota mukaasi lisäksi:  

– liinavaatteet, peitto ja tyyny, käsi- ja kylpypyyhkeet. Oman sijauspatjan (koko 80 x 200 cm) tuominen on suositeltavaa  

– henkilökohtaiset lääkkeet, hygieniatuotteet sekä pyykinpesuainetta, jos haluat käyttää pyykkituvan pesukoneita. Muista myös käsisaippua ja kuumemittari

– varaa mukaan hiukan käteistä rahaa julkisilla kulkuvälineillä liikkumista varten

– iltapalatarvikkeita koko viikoksi

– keittiöissä on perusvarustus ja -astiasto. Jos haluat, voit tuoda omiakin astioita

– asuntolassa on perussiivousvälineet

Jos sinulla on toiveita tai kysymyksiä majoituksesta, ota yhteyttä sähköpostitse asuntola@harjunopk.fi 

Perustutkinto-opiskelija

Oppilaitos tarjoaa perustutkinto opiskelijoille aamiaisen, lounaan ja päivällisen Harjussa opiskelupäivinä. Opiskelija huolehtii iltapalatarvikkeista ja iltapalan tekemisestä itse. 

Koulutussopimuksella oleva perustutkinto-opiskelija voi hakea ateriakorvausta Wilmassa erillisen, eHarjusta löytyvän ohjeen mukaan.

 

Oppisopimusopiskelija

Oppisopimusopiskelija maksaa ateriat itse.  

 

Ammattitutkinto-opiskelija

Ammattitutkinto-opiskelija maksaa ateriat itse. 

 

HUOM! Mikäli noudatat erikoisruokavaliota, ilmoita siitä ennen opintojen alkua ravintola Auran henkilökunnalle: ravintola@harjunopk.fi 

Maksuttomaan koulutukseen oikeutettu perustutkinto-opiskelija: 

Oppilaitos lainaa opiskelijalle opinnoissa tarvittavat kirjat ja tietokoneen. Opiskelija voi halutessaan käyttää myös omaa tietokonettaan. Laki ei velvoita koulutuksen järjestäjää tällöin maksamaan opiskelijalle käyttökorvausta oman tietokoneen käytöstä. Oppilaitos antaa tai lainaa opiskelijalle opetuksen edellyttämät oppimateriaalit sekä työvälineet, -asut ja -aineet. Oppisopimusopiskelija maksaa ateriat itse. 

 

Muut perustutkinto-opiskelijat: 

Opiskelijan tulee hankkia itse opiskelun aikana tarvittava työvaatetus ja turvavälineet (turvakengät, käsineet, hevostalouden opiskelijoilla kypärä (kts. ratsastuskypärän turvallisuusvaatimukset), metsätalouden opiskelijoilla metsurin vaatteet) sekä oppikirjat. Tarvittavat oppikirjat ja varusteet käydään läpi opintojen alkaessa. Traktorikortin tarvitsevat ne maatalousalan ja hevosalan opiskelijat, joilla ei ole B-ajokorttia. Metsurin vaatteet saa tarvittaessa opintojen alussa lainaksi.  

Muut kustannukset riippuvat tutkinnosta ja tutkinnon osista, jotka valitset. Kustannukset käydään läpi opintojen alkaessa. Oppisopimusopiskelija maksaa ateriat itse. 

Ammattitutkinto-opiskelijat: 

Opiskelijan tulee hankkia itse opiskelun aikana tarvittava työvaatetus ja turvavälineet (turvakengät, käsineet, hevostalouden opiskelijoilla kypärä (kts. ratsastuskypärän turvallisuusvaatimukset). Ammattitutkinto-opiskelija maksaa ateriat itse. Katso ohjeet koulutusmaksun maksamiseen kohdasta Ammattitutkintojen koulutusmaksujen maksaminen.

Ratsastuskypärän turvallisuusvaatimukset 

Opiskelijan käyttämän ratsastuskypärän tulee täyttää voimassa olevat turvallisuusvaatimukset. Kypärässä on oltava merkintä standardista EN 1384:2023 tai VG1. 

Kypärä säilyttää suojaavuutensa noin viiden vuoden ajan valmistusvuodesta, mikäli se ei ole saanut iskua. Jos kypärä saa iskun, (esimerkiksi putoamisen tai kolhun seurauksena) se on vaihdettava välittömästi, vaikka ulkoisia vaurioita ei näkyisikään. 

Opiskelijoiden ratsastuskypärät tarkastetaan syyslukukauden alussa. 

Maksuttomaan koulutuksen oikeutetut oppivelvolliset opiskelijat saavat tarvittaessa maksutta turvallisuusvaatimukset täyttävät kypärät käyttöönsä Harjusta.

Ratsastuksenopettajan AT

Hevostalouden ammattitutkinto, Ratsastuksenopettamisen osaamisala

Tutkintonimike: Ratsastuksenopettaja. Koulutuksen hinta on 800 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain ja koulutus sisältää henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman ja tutkinnon osat:

• Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen

• Hevosalan yrittäjänä toimiminen

• Ratsastuksenopettajan ratsastaminen

• Ratsastuksen ja hevostaitojen opettaminen

• Valinnainen tutkinnon osa (pois lukien tutkinnon osa hevosten kouluttaminen ja ratsastuksen valmentaminen)

Tutkinnon osan Ratsastuksen valmentaminen (valmentaja II) osaamisen hankkimisesta ja kustannuksista opiskelija vastaa itse. Tutkinnon osan hevosten kouluttaminen hinta on 400 €, kouluttaja Anna Kilpeläinen.

Kengittäjän AT

Hevostalouden ammattitutkinto, Hevosten kengittämisen osaamisala

Tutkintonimike: Kengittäjä.

Koulutuksen hinta on 1050 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain. Koulutus sisältää henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman ja tutkinnon osat.

Hevospalvelujen tuottaja AT

Hevostalouden ammattitutkinto, Hevosavusteisten palvelujen tuottamisen osaamisala

Tutkintonimike: Hevospalvelujentuottaja 

Koulutuksen hinta on 1050 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain. Koulutus sisältää henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman ja tutkinnon osat.

Valjassepän AT

Hevostalouden ammattitutkinto, Hevosvarusteiden valmistamisen osaamisala

Tutkintonimike: Valjasseppä 

Koulutuksen hinta on 1050 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain. Koulutus sisältää henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman ja tutkinnon osat.

Hevosten kouluttaminen tutkinnon osa

Tutkinnon osan opiskelu 400 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain.

Puutarha-alan AT

Puutarha-alan ammattitutkinto

Tutkintonimikkeet: floristi, puistopuutarhuri, viheraluerakentaja

Koulutuksen hinta on 400 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain. Koulutus sisältää henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman ja tutkinnon osat.

Tutkinnon osan opiskelu 200 €. Koulutusmaksu vahvistetaan vuosittain.

Aterioiden ja majoittumisen hinnat

Oppisopimusopiskelija sekä ammattitutkinto-opiskelija maksaa ateriat itse. Yhden aterian (aamupala, lounas, päivällinen) hinta on 5,50 €.

Majoittuminen asuntolan soluasunnoissa on opiskelijoille ilmaista. Siivousvelvoite koskee kaikkia yöpyjiä. Mikäli siivouksesta ei ole huolehdittu, peritään siivousmaksu 50 € / huone, eli 25 € per majoittuja.

Maksullisten ammattitutkintojen maksut tulee suorittaa oppimiskeskuksen tilille viikon kuluessa opiskelun aloituksesta. 

Oppilaitoksen tilitiedot ovat: 

IBAN: FI42 5016 0620 0933 03 

BIC: OKOYFIHH 

Viitteeksi tulee laittaa opiskelijan nimi. 

Maksu on myös sopimuksesta mahdollista suorittaa muutamassa erässä. Erämaksuista tehdään opiskelijan kanssa erillinen sopimus. Erämaksusopimusasiassa ota yhteyttä talouspäällikköön: suvi.mcintosh@harjunopk.fi 

Ellei maksua ole suoritettu viikon kuluessa opintojen aloituksesta, opiskelijalle lähetetään lasku koko summasta. 

Jos opiskelijalle on tehty osamaksusuunnitelma, ja opiskelija ei noudata sovittuja eräpäiviä, lähetetään opiskelijalle lasku koko jäljellä olevasta summasta. 

Sakki ry on Suomen ammattiin opiskelevien keskusliitto. Sakki ry:n jäsenyydestä ja opiskelijakortista saat lisätietoja sivulta: https://sakkiry.fi/opiskelijakortti/ Jos haluat oman opiskelijakortin, pyydä opintosihteeriltä liitteeksi opiskelijatodistus. Opiskelijatodistuksen voi saada vasta, kun opinnot Harjussa on todellisuudessa aloitettu. Pyydä todistus osoitteesta opintoneuvonta@harjunopk.fi.

Kelan sivuilta https://www.kela.fi/opiskelijat löydät tietoa opiskelijoiden tuista.  

Opintotuki 

Jos sinusta ei makseta lapsilisää, voit saada opintotukea. Lapsilisä voidaan lakkauttaa lapsilisän saajan eli vanhempiesi pyynnöstä. Hae opintotukea OmaKelassa https://www.kela.fi/omakela 

Yhteishaussa valittu opiskelija: Kela saa tiedon yhteishaussa valituista opiskelijoista Opintopolusta, et tarvitse opiskelutodistusta opintotukihakemuksen liitteeksi.  

Jatkuvassa haussa valitut opiskelija: Jos haet opintotukea ennen opintojen alkamista, liitä opintotukihakemukseen sinulle lähetetty valintapäätös. Jos haet opintotukea opintojen alkamisen jälkeen, et tarvitse liitettä opintotukihakemukseen. 

Koulumatkatuki 

Koulumatkatukea voivat saada 1.8.2025 alkaen vain maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat.

Tutustu huolellisesti Kelan sivuihin missä kerrotaan koulumatkatuesta. https://www.kela.fi/koulumatkatuki

Koulumatkatukikelpoisiin matkoihin haetaan koulumatkatukea OmaKelastahttps://www.kela.fi/omakela

Huomaathan, että jos sinulla on asuntolapaikka Harjussa, et ole oikeutettu koulumatkatukeen koti – Harjun oppimiskeskus – koti matkoilla. Voit kuitenkin olla oikeutettu koulumatkatukeen koulutussopimusjaksoilla. Oppisopimusopiskelija ei ole oikeutettu koulumatkatukeen.

Koulumatkatuen hakemisessa neuvoo Kela. Kela.fi-sivuilta opiskelija saa usein jo vastauksen kysymykseensä.  Opiskelijoiden palvelunumero on 020 692 209 (ma-pe klo 9–16).

Matkalipun saamiseksi lisätietoja saa lipun myyjältä.

Kaksoistutkinto-opiskelija, koulumatkatuen hakeminen Harju – lukio – Harju matkoihin:

Tutustu huolellisesti Kelan sivuihin missä kerrotaan koulumatkatuesta. https://www.kela.fi/koulumatkatuki

Koulumatkatukikelpoisiin matkoihin haetaan koulumatkatukea OmaKelastahttps://www.kela.fi/omakela

Kaksoistutkintoa suorittava opiskelija hakee Harjusta Haminaan lukioon ja takaisin Harjuun linja-autolla kuljettavaan matkaan koulumatkatukea OmaKelasta. Tarvitset hakemista varten omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnukset täytyy hankkia omasta pankista ja varmenne oman operaattorin kautta.

Opiskelija voi välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen siirtyä ostamaan koulumatkatuetun lipun Matkahuollon verkkokaupasta tai myyntipisteestä.  

Harjun oppimiskeskuksen osoite on Viipurintie 50, 49980 ja Haminan lukion Erottajankatu 21, 49400 Hamina.

Linjaa liikennöi Liikenne Vuorela.

Matkapäivien lukumäärä Haminan lukioon on 10–14 päivää/ kuukausi.

Koulumatkatuen hakemisessa neuvoo Kela. Kela.fi-sivuilta opiskelija saa usein jo vastauksen kysymykseensä.  Opiskelijoiden palvelunumero on 020 692 209 (ma-pe klo 9–16).

Matkalipun saamiseksi lisätietoja saa lipun myyjältä, tässä tapauksessa Matkahuollosta.  

Koulutuksen alkuvaiheessa sinun kanssasi tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Suunnitelmassa huomioidaan aiempi osaaminen, opiskeluun mahdollisesti liittyvät erityistarpeet sekä elämäntilanne. Lisäksi käydään läpi asiat, jotka liittyvät työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaukseen ja järjestelyihin. 

Jos sinulla on oppimisvaikeuksia tai muita opetuksen järjestämiseen vaikuttavia terveydellisiä asioita (esim. pitkäaikaissairaudet, allergiat, säännöllinen lääkitys) niin tuo mukanasi niihin liittyvät asiakirjat. Asiakirjoja voivat olla esimerkiksi HOJKS, oppimissuunnitelma, psykologin tai lääkärin lausunto. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä erityisopettaja Jaana Väyryseen, jaana.vayrynen@harjunopk.fi, 044 023 2957. 

Ennen opintojen aloittamista voit käydä tutustumassa tutkinnon perusteisiin osoitteessa: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/ammatillinen Kirjoita hakukenttään opiskelemasi tutkinnon nimi.

Poissaolo-ohje löytyy Wilman tiedotteista sekä eHarjusta. 

Opiskelijan tulee sopia vastuuopettajan kanssa osaamisen hankkimisesta poissaolon aikana.   

Oppilaitoksen asuntolassa on mahdollista asua ja ruokalassa syödä vain silloin kun osallistuu opetukseen. Sairastapauksissa lähdetään kotiin voinnin sallimissa rajoissa mahdollisimman pian. 

Harjussa opiskelevien loma-ajat: 

Lukuvuosi 2025–2026  

Syysloma viikko 43 ma-su 20. – 26.10.2025  

Joululoma viikot 52–2 la 20.12.2025 – ti 6.1.2026 

Talviloma viikko 9 ma-su 23.2.-1.3.2026  

Kesäloma viikot 27–30 ma-su 29.6.-26.7.2026  

Vermossa opiskelevien loma-ajat: 

Loma-ajat sovitaan Vermossa vastuuopettajan kanssa, lomia porrastetaan, syys- ja talviloma ovat viikon mittaisia, joululoma kaksi viikkoa ja kesäloma neljä viikkoa. 

Ratsuniityssä opiskelevien loma-ajat: 

Loma-ajat sovitaan Ratsuniitty Oy:n henkilökunnan kanssa, lomia porrastetaan, syys- ja talviloma ovat viikon mittaisia, joululoma kaksi viikkoa ja kesäloma neljä viikkoa. 

Opintoihin sekä Wilmaan / Kelaan ja todistuksiin liittyvät kysymykset: opintoneuvonta@harjunopk.fi 

Asumiseen ja vapaa-aikaan liittyvät kysymykset: asuntola@harjunopk.fi  

 

Vermossa opiskelevien opiskelijoiden opintoihin liittyvät asiat: 

Vastuuopettaja Niina Sorjonen, niina.sorjonen@harjunopk.fi, 0449 017 203

 

Ratsuniityssä opiskelevien opiskelijoiden opintoihin liittyvät asiat: 

Vastuuopettaja Anne Koskela anne.koskela@harjunopk.fi, p 0440 232 972 

 

Tarkemmat ajat henkilökunnan tavoittamiseen lomakauden aikana löydät Wilman tiedotteista.