Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinto

Pohditko ammatillisen koulutuksen ja lukio-opintojen välillä? Mikset suorittaisi kaksoistutkintoa?!
Kaksoistutkinto tarkoittaa ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon suorittamista. Lukio-opetuksesta vastaa Haminan lukio, jonne Harjusta on matkaa noin 20 kilometriä. Oppilaitos järjestää opiskelijoille kuljetukset lukion ja Harjun välillä. 
Opinnot antavat  hyvät valmiudet työelämään sekä jatko-opintoihin.

Tutkinnon rakenne:

Kaksoistutkinnossa opiskelija suorittaa lukio-opintojen lisäksi ammatillisen perustutkinnon.
Opintojen laajuus on 180 osp ja opinnot antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Koulutuksen tavoitteellinen kesto on 3,5 vuotta.

Kaksoistutkinto-opiskelija kirjoittaa ylioppilaskirjoituksissa 5 ainetta ja näitä samoja aineita opiskeletkin myös lukio-opintojesi aikana. Valmistuttuaan opiskelijalla on siis kaksin verroin juhlan aihetta: ammatillinen perustutkinto ja ylioppilaslakki. 

Opiskelijalla on mahdollisuus täydentää lukio-opintojaan ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen ja saada lukion päättötodistus ylioppilastodistuksen lisäksi (ns.kolmoistutkinto).

Kaikki Harjun tarjoamat perustutkinnot on mahdollista suorittaa kaksoistutkintona. Tutustu tarkemmin tutkintojen rakenteeseen tutkintokohtaisesti:

Kaksoistutkintoa suorittavalle lukio-opinnoista hyväksiluetaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti pääosa yhteisistä tutkinnon osista.

Voit hakea kaksoistutkintoon yhteishaussa seuraavasti:
– Hae ensisijaisesti ammatilliseen perustutkintoon, ja tämän lisäksi valitse lomakkeesta, että olet kiinnostunut suorittamaan myös lukio-opintoja.

Lisätietoja kaksoistutkinnon suorittamisesta ja siihen hakemisesta antaa opinto-ohjaajamme!

 

Jos lukio opinnot kuitenkin kiinnostavat enemmän, mutta haluat yhdistää niihin ratsastusharrastuksen niin kannattaa hakea ratsastuslinjalle Haminan lukioon! Ratsastuslinjan tavoitteena on yhdistää lukio-opiskelu ja ratsastaminen. Opiskelija saa opintojen päätteeksi lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Lukio-opinnot suoritetaan Haminan lukiossa ja ratsastukseen liittyvät opinnot Harjussa. Lukion ja Harjun välillä kulkee paikallisbusseja, joilla opiskelijat pääsevät Harjusta lukiolle ja toisinpäin.  Lue lisää ratsastuslinjasta täällä!