Koulutus

Luonnonvara-alan koulutusta Harjun upeassa miljöössä ja moderneissa puitteissa

Harjun oppimiskeskus on yksityinen toisen asteen luonnonvara-alan ammatillinen oppilaitos vanhassa, idyllisessä kartanomiljöössä Virolahdella, alle kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä itään.

Harjussa annetaan hevostalouden, maatalouden, puutarha-alan, metsäalan ja luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Oppilaitoksessa on mahdollista opiskella myös kaksoistutkinto. Kaksoistutkinnossa opiskelija opiskelee ammatillisen perustutkinnon ja suorittaa ylioppilastutkinnon.

Harjun kartanon päärakennus.

Hae opiskelemaan

Tutustu Harjun tarjoamiin koulutusaloihin ja löydä unelma-ammattisi. Harjussa annetaan hevostalouden, maatalouden, puutarha-alan, metsäalan ja luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Oppilaitoksessa on mahdollista opiskella myös kaksoistutkinto.

Opiskelemaan voi hakea yhteishaussa tai jatkuvassa haussa vuoden ympäri!

Luontonäyttämö Vahtivuori.

Opiskelijalle

Täältä löydät tietoa opintoihin liittyvistä asioista, kuten opintojen suorittamisesta Harjussa, asumisesta, ruokailuista, opiskelijan tukipalveluista ja opiskelijaterveydenhuollosta.

harju kuvituskuva

Tutustu Harjun oppimiskeskuksen koulutusaloihin ja hae opiskelemaan!

Upea kartanomiljöö tarjoaa loistavat puitteet luonnonvara-alan koulutuksen järjestämiseen. Vuonna 2019 käyttöönotettu aktiivipihatto toimii nykyaikaisena oppimisympäristönä erityisesti hevostalouden opetuksessa. Lähes tuhannen hehtaarin opetusmaatila peltoineen ja metsineen tarjoaa erinomaiset olosuhteet maatalous, metsä- sekä luonto- ja ympäristöalan opetukseen. Luonnonvara-alan opetuksessa hyödynnetään lisäksi Vahtivuoren luonnonnäyttämöä ja luonnonvaratuottajien opetuskeittiötä. Kartanopuutarha lampialueineen mahdollistaa monipuolisen puutarha-alan opetuksen.

Opetus painottuu käytännön oppimiseen ja osaamista voi hankkia erilaisissa oppimisympäristöissä oppilaitoksessa ja työpaikoilla. Oppilaitoksen aktiivipihatto, kaksi esteratsastussimulaattoria, kaksi maneesia, kaksi ratsastuskenttää, maastoesterata, harjoitusravirata, kengityspaja, kukkasidontaluokka, puistotyöhalli, konehalli, luontokeittiö sekä noin 1000 hehtaarin maatila tarjoavat erittäin monipuoliset puitteet opiskelulle. Opetuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä ja opiskelutiloissa on langaton verkkoyhteys opiskelijoiden käytössä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista järjestetään niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tutustu Harjun oppimiskeskukseen etänä tutustumispäivä-videon avulla tai lataa esitteemme täältä.