Harjun loppuvuoden 2025 juhlakausi

Harjun Hovissa lokakuun iltamat – illallinen Agronomi Niinivaaran pöydässä, Uuno Klamin sävelin

Harjun Hovin arvokkaassa salissa järjestetään torstaina ja perjantaina 30. ja 31. päivänä lokakuuta sekä 6. ja 7. päivänä marraskuuta klo 18 alkaen harvinainen ja korkeatasoinen ohjelmallinen iltama Agronomi Niinivaaran pöydässä. Vieraat saavat nauttia Harjun keittiön huolella valmistaman illallisen, jonka lomassa kuullaan säveltäjä Uuno Klamin omia sävellyksiä ja soittoa. Illan ohjelma on draamallinen ja kestoltaan noin 3 tuntia, tarjoten sekä hengen että ruumiin ravintoa. Osallistumismaksu on 164 markkaa (nykyrahassa 69 euroa) henkilöltä, ja siihen sisältyy koko illan ohjelma sekä illallinen sekä alkoholittomat ruokajuomat Niinivaaran vieraana. Toivomme, että paikkakunnan väki kuin kauempaakin saapuvat kokoontuvat runsaslukuisina Harjun Hoviin viettämään iltaa, jossa hyvä seura, taide ja makuelämykset sulautuvat yhdeksi elämykseksi.

Illallisella matkataan Harjun Hovin ajankuviin alkaen vuodelta 1915 ja päätyen 1959 Klamin akateemikoksi nimittämiseen. Illallisella Agronomi Niinivaarana Esko Junkkari ja Uuno Klamina Esa Ylönen. Iltamat ovat kunnianosoitus Uuno Klamin juhlavuodelle vuoden 2025 aikana. Illallinen on ostettavissa myös ryhmille erityisenä tilausnäytöksenä.

Illallismenu

alkumalja ja pieni suupala
sokerisuolattua siikaa & bouillabaisselientä
kaurattoa kotimaisesta kaurasta, kotimaista pientilajuustoa, yrttipestoa Hovin ryytimaalta & paahdettua punajuurta
mureaa ylikypsää nautaa, tummaa katajanmarja-olutkastiketta, porkkanoita,  sokeriherneitä & perunafondant
tyrnivanukasta, timjamihunajaa & kuusenkerkkämoussea
kahvia ja haudutettua teetä

Menu on laktoositon. Erityisruokavaliot ja allergiat huomioidaan ennakkoilmoitusten mukaisesti, ota ruokavalioasioissa yhteyttä sähköpostitse osoitteella ravintola(at)harjunopk.fi viimeistään 3 vrk ennen tilaisuutta. 

Liput myynnissä Kaakon Kamarimusiikin verkkokaupassa: Agronomi Niinivaaran pöydässä – Kaakon Kamarimusiikki

Lisätiedot ja tiedustelut ravintola(at)harjunopk.fi

Pikkujoulut

Harjun Hovin juhlava päärakennus on varattavissa loppuvuoden juhlakauteen, pikkujouluihin ja illanviettoihin omalle seurueelle. Päärakennuksen isoon saliin sopivat hyvin 20-40 henkilön seurueet, lisätiloja saadaan pienemmistä salongeista ja juhlat järjestyvät jopa 100 vieraalle.

Harjun Hovin juhlamenut vievät sinut ajassa taakse vuoteen 1885, aikaan jolloin kartanon historiaa olivat muovanneet visionääriset omistajat kuten Fredrik Wilhelm Baeckman ja hänen poikansa Woldemar, jotka kehittivät Harjusta mallitilan 1800-luvun puolivälissä. Vuonna 1873 Harjun tilan osti Adam von Knorring, joka jatkoi kehitystyötä erityisesti meijeritoiminnassa. Vaikka von Knorring menehtyi nuorena, hänen aikansa vaikutti Harjun Hovin kulttuuriin vielä vuosia. Näihin perinteisiin pohjautuvat pikkujoulujen juhlamenut, jotka yhdistävät kartanon eurooppalaiset vaikutteet ja Virolahden juurevat raaka-aineet. Tule kokemaan juhla, jossa historia, maku ja tarina kohtaavat – aivan kuten Harjun Hovissa yli 140 vuotta sitten.

Varaa oma pikkujouluiltasi ja räätälöidään seurueellenne sopivin kokonaisuus! Pikkujoulupaketit alkaen 51 € / henkilö, sisältäen tilan käytön ja ruokailun noutopöydästä. Illalliskortteja voi ostaa ryhmille ja seurueille myös laskulla, ota tällöin yhteys suoraan sähköpostitse ravintola(at)harjunopk.fi.

Pikkujoulujen jälkeen voitte jäädä myös yöksi, majoitamme mieluusti vaikka koko juhlaseurueen! Ota yhteyttä ravintola(at)harjunopk.fi

Alkuun:

Harjun Hovin omenaglögi 6,00 € / annos.

Menu I: Harjun Hovin klassikot – kotimaisin sydämin

Tämä menu henkii 1880-luvun kartanon juhlavuutta ja suomalaisen maaseudun makuja. Kotoiset ruokalajit vievät ajatukset Harjun Hovin illallis- ja juhlapöytiin vuoden 1885 tienoilla.

vihreitä salaatteja ja öljykastiketta
juuresrosollia punajuurikermalla
leipäjuustosalaattia puolukoilla piristettynä
metsäsienisalaattia voitaikinakuoressa
pippuroitua naudanpaistia & timjamikreemiä
suolattua lohta & marinoitua fenkolia
mustaherukkasilliä ja makeaa maustesilliä
keitettyä perunaa
tuoretta vehnärieskaa ja saaristolaisleipää rehdin voin kera
porsaanniskaa paistoliemikastikkeessa
kermaperunaa
porkkanalaatikkoa
hunajaglaseerattua lanttua
kahta kotimaista pientilajuustoa sekä hilloketta Harjun keittiöstä
kermavanukasta luumuhillokkeella
marmeladimakeisia
karpalo-kinuskikakkua
kotiruokajuomat: jäävesi ja kotikalja
tummapaahtoinen kahvi ja haudutettu tee

39,00 € / henkilö

Alkuun:

Harjun Hovin omenaglögi 6,00 € / annos

Glögi on keitetty Harjun keittiön omalla reseptillä kotimaisesta omenamehusta ja joulun mausteista. Glögi on alkoholiton.

Menu II: Harjun Hovin eurooppalainen eleganssi kotimaisella vivahteella

Tämä menu tuo Harjun Hovin kansainväliset vaikutteet suomalaisiin raaka-aineisiin. Ruokalajit edustavat kartanon hienostunutta mutta juurevaa ruokakulttuuria vuoden 1885 tienoilta.

vihreitä salaatteja ja öljykastiketta
salaattia punajuuresta ja kotimaisesta lampaanmaitojuustosta
porkkana-kurpitsasalaattia vihreiden kera
salaattia savustetusta kalkkunasta ja punakaalista
haudutettua porsaanfileetä, omena-sipulihilloketta & jyväsinappia
suolattua lohta & marinoitua fenkolia
keitettyä perunaa
tuoretta vehnärieskaa ja saaristolaisleipää rehdin voin kera
ylikypsää nautaa tummassa olutkastikkeessa
paistoliemessä haudutettuja perunoita ja juureksia
luumutorttuja ja piparkakkuja
marmeladimakeisia
porkkanakakkua
kotiruokajuomat: jäävesi ja kotikalja
tummapaahtoinen kahvi ja haudutettu tee

31,00 € / henkilö

Menujen hinnat sisältävät Harjun Hovin tilavuokran tilaisuuden ajaksi, korkeintaan 6 tuntia sekä valkoiset pöytäliinat, kuitukankaiset lautasliinat sekä keittiön työpanoksen.

Tarjoilutyö varataan ja veloitetaan erikseen, 38,00 € / alkava tunti. Minimiveloitus 4 tuntia. Tarjoilijan työ alkaa tunti ennen tilaisuuden alkua ja päättyy noin tunti tilaisuuden päättymisen jälkeen.

Harjun Hovin päärakennus ei ole anniskelualuetta, omien alkoholijuomien tuominen tiloihin on sallittua. Juomille sopivat lasit (kuohuviinilasi, viinilasit, avec-lasit) tarjoamme vieraidemme käyttöön ilman erillistä veloitusta.

Erityisruokavaliot ja allergiat huomioimme ennakkoilmoituksen mukaan erillisin annoksin tai korvaavin ruokalajein. Juhlamenut ovat laktoosittomia ja pääosin gluteenittomia.

Joululounas Harjun Hovissa

Joulukuussa Harjun keittiö kattaa Hovin päärakennukseen runsaan, suomalaiselle ruoalle ja paikallisille tuottajille kumartavan joululounaan nautittavaksi yksin, kaksin, työ- tai ystäväporukalla, miksei isommallakin seurueella. 

Joululounas Harjun Hovissa ti-to 16.12.-18.12. klo 12-15. Joululounas saatavilla vain ennakkovarauksella. 

Harjun Hovin juhlamenut vievät sinut ajassa taakse vuoteen 1885, aikaan jolloin kartanon historiaa olivat muovanneet visionääriset omistajat kuten Fredrik Wilhelm Baeckman ja hänen poikansa Woldemar, jotka kehittivät Harjusta mallitilan 1800-luvun puolivälissä. Vuonna 1873 Harjun tilan osti Adam von Knorring, joka jatkoi kehitystyötä erityisesti meijeritoiminnassa. Vaikka von Knorring menehtyi nuorena, hänen aikansa vaikutti Harjun Hovin kulttuuriin vielä vuosia.  

Näihin perinteisiin pohjautuvat pikkujoulujen juhlamenut, jotka yhdistävät kartanon eurooppalaiset vaikutteet ja Virolahden juurevat raaka-aineet. Tule kokemaan juhla, jossa historia, maku ja tarina kohtaavat – aivan kuten Harjun Hovissa yli 140 vuotta sitten. 

Alkuun:  

Harjun Hovin omenaglögi 6,00 € / annos 

Glögi on keitetty Harjun keittiön omalla reseptillä kotimaisesta omenamehusta ja joulun mausteista. Glögi on alkoholiton.  

Joululounaan menu: 

vihreitä salaatteja ja öljykastiketta 
juuresrosollia punajuurikermalla 
metsäsienisalaattia voitaikinakuoressa 
suolattua lohta & marinoitua fenkolia 
makeaa maustesilliä 
keitettyä perunaa 
tuoretta vehnärieskaa ja saaristolaisleipää rehdin voin kera 
joulukinkkua Harjun keittiön uunista 
Hovin juhlasinappia sekä herneitä 
porkkanalaatikkoa omasta keittiöstä 
lanttulaatikkoa omasta keittiöstä 
valkoviini-voikastikkeessa haudutettua kuhaa 
pientilajuustoa sekä hilloketta Harjun keittiöstä 
kauden vaihtuva kakku oman leipurimme hyppysistä 
marmeladimakeisia 
rukiisia piparkakkuja 
kotiruokajuomat: jäävesi ja kotikalja 
tummapaahtoinen kahvi ja haudutettu tee 

34,00 € / henkilö 

Joululounas katetaan vain ennakkovarauksen tehneille seurueille, ei minimihenkilömäärää, toivomme varaukset 2 vrk ennakkoon. Erityisruokavaliot ja allergiat huomioimme ennakkoilmoituksen mukaan erillisin annoksin tai korvaavin ruokalajein. Juhlamenut ovat laktoosittomia ja pääosin gluteenittomia.  

Lisätiedot ja varaukset ravintola(at)harjunopk.fi