Hevosala – Ratsuniityn toteutus

Opiskele hevosalan perustutkinto Pirkanmaalla

Koulutuksessa opitaan laaja-alaisesti hevostaloudessa tarvittavia taitoja hevosten- ja tallinhoidosta. Alan perusvalmiuksien lisäksi perustutkinnon suorittaneella on erikoistunut osaaminen joko hevostenhoitajana, hevospalveluohjaajana tai ratsastuksenohjaajana hevostalouden eri sektoreilla. Opiskelu on valtaosin käytäntöä ja tekemällä oppimista, teoriaopintojen antaessa tiedolliset valmiudet hevostalouden eri osa-alueista. Opiskelun keskiössä on opiskelija. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Opiskelijoiden osaamisen hankkiminen, lähiopetus ja ohjaus toteutuu pääosin Lempäälässä Ratsuniityssä ja muissa työelämän oppimisympäristöissä. Harjun oppimiskeskus vastaa koulutuksen järjestämisestä ja opinnot etenevät käytännössä Harjun ja Ratsuniityn tiiviissä yhteistyössä. Opetuksessa hyödynnetään myös verkko-oppimisympäristöjä.

Ratsuniityn toteutuksessa voit suuntautua:
hevostenhoitajaksi
ratsastuksenohjaajaksi
hevospalveluohjaajaksi

 • Hevosalan perustutkinnon laajuus on 180 osp.
 • Perustutkinnon suorittamisaika on noin 2 vuotta, jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
 • Ratsastuksenohjaajan opintojen menestyksellinen suorittaminen edellyttää, että ratsastustaito on koulutuksen alkaessa helppo B-A. Ratsastuksenohjaajaksi hakeutuvien tulee toimittaa video ratsastustaidosta hakeutumisen yhteydessä ja toimittamaan videoesittely itsestään (30–60 sekuntia).
 • Kilpaurheilutaustan omaaville hakijoille mahdollistetaan urheilun jatkaminen osana opintoja.

Pääsyvaatimukset:

 • ikä opintojen alkaessa vähintään 16 vuotta
 • kiinnostus toimia hevosalan työtehtävissä tai yrittäjänä
 • halu tehdä työtä hevosten kanssa
 • asiakaspalveluhenkisyys
 • kyky sopeutua vaihteleviin työaikoihin
 • riittävä fyysinen kunto
 • motivaatio alalle

Hae opiskelemaan jatkuvassa haussa! Hakuaika on 8.4.2024 – 1.6.2024. Infotilaisuus asiasta kiinnostuneille verkossa 15.4. klo 18.00. Infotilaisuuteen pääset tästä!

Hakijat haastatellaan 10.6 ja 11.6. Ratsuniitty Oy:ssä. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille 21.6. mennessä. Aloitus 19.8.2024!

Lisätietoja:
anne.koskela@harjunopk.fi, jaana.vayrynen@harjunopk.fi, tuija.rosenqvist@gmail.com

Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniitty Oy
Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniitty Oy on laadukas ja monipuolinen Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli Pirkanmaalla. Opetuksesta, hevostenhoidosta ja tallitöistä huolehtii ammattitaitoinen henkilökunta siisteissä, nykyaikaisissa tiloissa. Käytössä on maneesi ja ulkokenttä sekä nurmialue maastoesteineen. Ratsuniitty järjestää myös valmennusta kansainvälisen tason kilpahevosille, koulutusta nuorille hevosille, valmennusta kaiken tasoisille ratsastajille aina maajoukkuetasolle saakka, kursseja ja koulutusta sekä kilpailuja ja tapahtumia.