Ohjelmapalvelut ja ryhmäretket

Harju tarjoaa loistavat puitteet muutaman tunnin kierroksista koko päivän kestäviin ryhmäretkiin ja aktiviteetteihin.

Ryhmäretket sisältävät yleensä opastettuja kierroksia tai aktiviteetteja, maittavat ruokailut sekä iltapäiväkahvit Ravintola Aurassa. Koe hauskaa yhdessäoloa sekä tiimihengen nostattamista villillä ja vauhdikkaalla tavalla aktiviteettien parissa tai mukavasti rentoutuen upeissa maisemissa opastetuilla kierroksilla työyhteisön tai ystävien kesken.

 

 

Harjun aktiviteetit rauhallisempaan makuun

Opastetut kävelykierrokset

Opastetulla kierroksella tutustutaan Harjun nykypäivään ja historiaan.
Harjun historia alkaa jo Venäjän keisarinna Katariina Suuren ajoilta 1700-luvulta. Harjun kiehtova historia ja nykypäivän modernit puitteet tekevät kohteesta mielenkiintoisen tutustumiskohteen opastetulla kierroksella ja kokopäivän ryhmäretkellä.

Kävelykierroksen merkeissä voi tutustua myös Salpalinjan historiaan ja vierailla oppaan johdolla maanalaisissa korsuissa. Jos sotahistoria kiinnostaa, voi pienellekin ryhmälle tilata koulutetun Salpalinjaoppaan, jonka kanssa pääsee tutustumaan historiaan kirjaimellisesti pintaa syvemmältä.

Maanalaisessa korsussa on mahdollista kokea jännittävä piknik eväsrepun kanssa, joko osana opastettua kierrosta tai omatoimisesti.

Luola piknik korsussaVahtivuoren luola piknik korsussaJuoksuhauta Salpalinja Harjun oppimiskeskusTeräsbetonikorsu Salpalinja Harjun oppimiskeskus

Hevoskärryajelu tunnelmallisessa kartanomiljöössä

Hyppää hevoskärryn kyytiin ja ihaile maalaismaisemia lämpöisten vilttien alla. Kierrokset lähtevät Harjun pihapiiristä.

Hevosajoneuvomuseo

Hevosajoneuvomuseo Kiessi esittelee noin 100 erilaista hevosajoneuvoa kyntöaurasta ja muista työvälineistä ajelurilloihin ja kilpakärreihin. Museossa voi vierailla kesäkaudella joko omatoimisesti tai oppaan johdolla opastetulla kierroksiella.

Kukkasidontakurssi

Kukkasidontakurssit ovat rentouttava aktiviteetti kokouksiin tai tyhypäiviin. Kurssilla on mahdollista tehdä muun muassa kukkakoruja ja asetelmia.

Frisbeegolf Harjun oppimiskeskuksessa

Harjun pihapiiristä lähtee 18 väyläinen frisbeegolfrata. Rata sijoittuu osittain historiallisille kohteille ja sen varrella voi nähdä muun muassa teräsbetonisia linnoitteita

 

 

Aktiviteetteja menevämpään päivään Harjussa

Kalliolaskeutuminen Vahtivuoressa

Vahtivuoren luontonäyttämön pystysuora 15 metrinen kallioseinämä antaa takuuvarman adrenaliiniryöpyn ja onnistumisen tunteen, kun laskeudut köydellä jyrkkää kallionseinämää pitkin alas. Kalliolaskeutuminen järjestetään aina koulutetun oppaan johdolla. Opas antaa osallistujille turvaohjeistuksen ja opastaa varusteiden laitossa. 

Jousiammunta Harjun pihapiirissä

Jousiammunta on mukava harrastus, johon tarvitaan tekniikkaa ja mielenhallintaa. Tarkoituksena on osua mahdollisimman tarkasti maalitaulun keskipisteeseen. Erityisvaatimuksia tai rajoituksia lajille ei ole, jousiammunta sopii niin lapsille kuin aikuisillekin!
Voit varata aktiviteetin täällä.

Harjun vuokrattavat kanootit

Rantaharjun läheisyydestä löytyy kaksi kanoottia, joilla pääsee ihastelemaan kaunista Suomenlahtea.Välineet noudetaan itsepalveluperiaatteella.
Kalusto ja varusteet on lukittu koodilukoilla. Varaajille lähetetään varauksen yhteydessä ilmoitettuun puhelinnumeroon numerokoodi hieman ennen varauksen alkua. Koodin avulla varattu kalusto varusteineen saadaan käyttöön.
Varaa kanootit täällä.

Offroad -elämys 

Mieleenpainuva offroad -ajelu oppaan kanssa Harjun lähimetsissä. Offroad -kierros lähtee Harjun pihapiiristä tai Vahtivuorelta.

Ratsastustunnit ja vaellukset

Tunnit järjestetään ulkokentällä tai maneesissa. Tunteja on eritasoisille ratsastajille aloittelijoista jo edistyneempiin, niin koulu-, este- kuin maastoratsastuksessa.Ratsastustunnit sopivat hyvin aktiviteetiksi myös ryhmäretkelle.

Harjun upeissa maastoissa järjestetään eripituisia maastoretkiä ja vaelluksia. Voit varata retken omalle ryhmällesi tai osallistua Pikkusuokin Tallin ilmoittamille avoimille retkille. Joillekin retkistä voi myös osallistua kärritellen tai talvisaikaan rekikyydillä.

Ratsastustunteja ja vaelluksia voi tiedustella myös suoraan Harjun pihapiirissä sijaitsevalta Pikkusuokin Tallilta.

Ratsastussimulaattori

Harjun oppimiskeskuksessa on kaksi ratsastussimulaattoria. Simulaattorit ovat Suomen ainoat ratsastussimulaattorit, joilla voi hypätä myös esteitä ja sopivat myös kokemattomille ratsastajille. Ohjelmoitavat simulaattorit toimivat kaikissa askellajeissa. Ohjaavalla opettajalla on ainutlaatuinen mahdollisuus ohjata ratsastajaa vaikka kädestä pitäen. Muu ryhmä voi seurata opetusta samalla lähietäisyydellä.

Esteratsastussimulaattori

 

Laavut ja retkeily

Harjusta löytyy muutamia laavuja ja Vahtivuoren luontokeittiön upeat puitteet. Vahtivuoren ympäristö tarjoaa upeat ulkoilumahdollisuudet ja vaativampaan retkeilyyn 50km pitkä Salpapolku, joka lähtee Harjun pihapiiristä. 
 

Aktiviteettien jälkeen on mukava istahtaa ja nauttia iltapäiväkahvit tuoreiden pullien kera metsän keskellä laavulla. Ravintola Aurasta löytyy monipuoliset ravintolapalvelut.

Vahtivuoren ulkokeittiöVahtivuori ulkotuletVahtivuoren luontokeittiö ravintola Aura

Tutustu Salpapolun retkeilykarttaan ja retkeilijöiden oppaaseen Opas retkeilijöille (fi, en, ru - linkki Kymenlaakson virkistysalueyhdistys ry:n julkaisuun).

Rantaharjun saunatilat

Rantaharju sijaitsee Suomelahden rannalla, noin 5km päässä Harjun pihapiiristä. Rantaharjussa voi saunoa rantasunassa, ruokailla maittavasti, rentoutua maalaismaisemassa ja majoittua Pikkuharjussa aivan Rantaharjun vieressä tai kartanon tiluksilla. Rantaharjun tilat soveltuvat hyvin myös kokous- ja juhlatilaksi ja on loistava paikka päättää aktiviteettien täyteinen päivä Harjussa!
Rantaharjun kokous- ja juhlatilat

Rantaharjussa voi nauttia virkistävästä merestä tai lämpimästä paljusta! Paljun voi varata Rantaharjun varauksen yhteydessä. 

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous ryhmäretkistä tai aktiviteeteista: Rosa Roslakka, markkinointiassistentti, rosa.roslakka@harjunopk.fi

Lämpimästi tervetuloa Virolahdelle Harjuun!

 

Tutustu Harjun kesän 2021 tapahtumiin täällä!