Yhteishaussa yli 70 aloituspaikkaa Harjuun

Peruskoulun keväällä päättävien on jälleen aika tehdä päätös siitä, minne hakea syksyksi opiskelemaan. Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon toteutuu 21.2. – 21.3.2023.
Harjun oppimiskeskus on luonnonvara-alan ammatillinen oppilaitos, jossa annetaan hevostalouden, maatalouden, puutarha-alan, metsäalan ja luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Opiskelemaan voi hakea yhteishaussa tai jatkuvassa haussa vuoden ympäri. Luonto- ja ympäristöalan perustutkintoon haetaan vain jatkuvan haun kautta.
–Syksyksi meillä on yhteishaussa jopa viisikymmentä aloituspaikkaa hevostalouden alalle. Puutarha-, metsä- ja maatalousaloilla on haettavissa yhteensä 24 aloituspaikkaa, kertoo apulaisrehtori Terhi Nopanen.
–Lisäksi jatkuva haku antaa hakijoille joustavan mahdollisuuden hakeutua opintoihin itselle sopivana ajankohtana. Harjussa on esimerkiksi alkamassa jo tänä keväänä pitkästä aikaa puutarha-alan ammattitutkinto. Syksyllä alkaa myös useampi hevostalouden ammattitutkinnon osaamisala, Nopanen jatkaa.
Kaksoistutkintokin onnistuu, silloin opiskelija opiskelee ammatillisen perustutkinnon ja suorittaa ylioppilastutkinnon samanaikaisesti. Lisäksi Haminan lukiossa on mahdollista suorittaa ratsastuspainotteiset lukio-opinnot, joissa ratsastukseen ja hevosiin liittyvät opinnot suoritetaan Harjun oppimiskeskuksessa.


Digitaalisuus tuo uusia mahdollisuuksia


Harjussa oppimisessa hyödynnetään nykyaikaisia teknologioita, kuten sensori- ja simulaattoritekniikkaa sekä keinoälyä.
–Opiskelijat saavat olla mukana teknologian kehityksen etulinjassa. Digitaalisuus tarjoaa myös opiskelumahdollisuuksia ilman tiettyyn paikkaan sitoutumista ja joustavat opiskeluajat, toteaa apulaisrehtori Terhi Nopanen.

Oppilaitosyhteistyö lisää valinnanvaraa


Harjussa tehdään aktiivisesti yhteistyötä muiden koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa sekä kehitetään yhteistyötä työelämäverkostojen kanssa. Opiskelijoille se tarkoittaa mahdollisuutta eri alojen uusimman tiedon hyödyntämiseen sekä lisää valinnanvaraa opintotarjontaan.
–Kansainvälisyys mahdollistaa myös opintojen suuntaamisen ulkomaille, mikä antaa lisäarvoa työmarkkinoilla, kertoo Terhi Nopanen.
–Opiskelijoilla on myös mahdollisuus osallistua erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Näin opitaan yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja sekä ongelmanratkaisua käytännössä, Nopanen sanoo.

Harjun Oppimiskeskuksen koulutuksen esittelyvideo>>


AIRIDE – Ratsastusalan uudet älykkäät oppimismenetelmät ja teknologiat -hankkeen esittelyvideo>>