Tiedote koronaviruksesta

Harjun oppimiskeskuksen koronatiedote 12.05.2020                                                   

 

Koronavirusepidemiasta johtuvia rajoituksia ja poikkeusjärjestelyitä puretaan
Suomen hallitus tiedotti maanantaina 4.5. koronavirukseen liittyvien rajoitustoimien jatkosta ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.  Harjun oppimiskeskuksen johtoryhmässä tehdyn kartoituksen ja yhteisen linjauksen perusteella lähiopetus aloitetaan 25.5.2020 alkaen porrastetusti ja rajoitetusti kokoontumisrajoitukset sekä turvallisuus huomioiden.

Opetus toteutetaan osin etäopetuksena ja työelämässä oppien. Oppilaitoksen asuntola avataan lähiopetuksessa oleville opiskelijoille 25.5.2020 alkaen, muuten asuntola on edelleen suljettu. Työpaikoilla tapahtuva oppiminen jatkuu normaalisti kotimaassa ja opiskelijat noudattavat edelleen työpaikan ohjeita. 

Kevään valmistujaisjuhla on siirretty elokuun loppuun 28.8.2020.

 

Ravintola Aura
Ravintola Aura on 25.5.2020 alkaen auki rajoitetusti.

Ratsastus- ja ulkoilualueiden rajoitukset 31.7.2020 asti
Nestori-halli on suljettuna kokonaan. Martta-maneesi on käytössä arkisin klo 8-16 Harjun oppimiskeskuksen hevosten liikutusta varten. Muuna aikana Martta-maneesia saavat käyttää Harjun henkilökunta sekä KR-tallissa ja Hukkasen tallissa asuvat hevoset. Maneesissa saa kerrallaan olla korkeintaan 10 ratsukkoa/henkilöä. Yleisön paikalla olo on kielletty.

Valmennukset oppilaitoksen tiloissa on myös kielletty 31.7.2020 asti.

Ulkoilualueiden, kuten jalkapallokentän, käyttö sallitaan turvallisuusmääräykset huomioiden.

Tapahtumat
Ympäristötaideleiri siirretään elokuun alkuun. Muut tapahtumat oppilaitoksessa toteutetaan huomioiden viranomaisten ohjeistukset.  

Henkilökunta
Jos henkilökuntaan kuuluva tuntee itsensä sairaaksi, tulee hänen jäädä sairauslomalle tai voinnin niin salliessa etätöihin. Koronavirusepäilyn takia on aina otettava yhteys puhelimitse työterveyshuoltoon tai lähimpään terveyskeskukseen ja noudatettava terveysviranomaisten ohjeistuksia. Tästä tulee tehdä ilmoitus esimiehelle.
Omalla ilmoituksella esimiehelle voi henkilökunta olla poissa töistä sairastumisen vuoksi korkeintaan 3 vrk.

Kaikki oppilaitoksen ovet ja tilat, erityisesti varustehuoneet, pidetään koko ajan lukossa. Avaimia ei jätetä vartioimatta.

Työntekijöiden kaikki työmatkat ja tapaamiset sovitaan esimiehen kanssa.
Työntekijät tekevät kaksi viikkoa etätöitä tai pitävät lomaa, jos he ovat vierailleet ulkomailla.

 

Yksityiskohtaisempaa tietoa asiasta voi lukea Valtioneuvoston sivuilta osoitteessa: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

 

Lisätietoja

Terhi Nopanen
Apulaisrehtori
p. 0440 324 613
terhi.nopanen@harjunopk.fi