Tutkittu tieto hevosen hyvinvoinnin puolesta – ammattiseminaari 10.6.

Tutkittu tieto hevosen hyvinvoinnin puolesta – ammattiseminaari 10.6. klo 13-15 RUK:n maneesissa.
Seminaarissa kuullaan hevosalan monipuolisia asiantuntijoita sekä uusimpia tuulia hevosten hyvinvoinnin ja hevosalan tutkimuksen osalta.

Ammattiseminaarin puhujina Kati Tuomola, Markku Saastamoinen, Peter Krawczel, Heikki Handroos ja Juliska Storskrubb.

Saapumisohje: Kulje jalkaisin Raatihuoneentorin ja Kirkkokadun kautta RUK:n maneesille, niin et tarvitse erillistä lippua Kadettikoulunkadun areena- ja ohjelma-alueelle. Ammattiseminaariin on vapaa pääsy. Tapahtumapaikan osoite: RUK Maneesi, Kadettikoulunkatu 6, 49400 Hamina Tapahtuma-alueen kartta: Hevoset Bastionissa -info | Hevoset Bastionissa

Ohjelma:
klo 13 Tervetulosanat
klo 13.05 Juliska Storskrubb, Harjun koulutus- ja tutkimuskeskuksen esittely
klo 13.15 Heikki Handroos – Modernin teknologian hyödyntäminen hevosten hyvinvoinnin parantamiseksi ratsastusalalla
klo 13.40 Kati Tuomola – Kilpahevosen suuterveys
klo 14.05 Peter Krawczel – Behavioral Considerations for Horse Welfare
klo 14.30 Markku Saastamoinen – Toimintaympäristöt muuttuvat – uudenlaista tietoa tarvitaan
klo 14.55 Päätössanat

Heikki Handroos – Modernin teknologian hyödyntäminen hevosten hyvinvoinnin parantamiseksi ratsastusalalla
Heikki Handroos on työskennellyt koneautomaation professorina Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa 1992 alkaen. Hän on meritoitunut professori erityisesti koneiden virtuaalisuunnittelun, simuloinnin ja robotiikan alueilla. Hän on julkaissut yli 300 kansainvälistä tiedeartikkelia ja ohjannut 28 tohtorin tutkintoa. Hän on osallistunut aktiivisesti kansainvälisten tiedeorganisaatioiden toimintaan. Hän on ollut vierailevana professorina useissa kansainvälisissä yliopistoissa. Hän on ollut perustajajäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana neljässä startup-yrityksessä. Ratsastusalalla hän on perehtynyt erityisesti mittaus ja simulaattoritekniikkaan sekä keinoälyn sovelluksiin biosignaalien käsittelyssä.

Kati Tuomola – kilpahevosen suuterveys
Kati Tuomola on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta 2005. Siitä asti hän on toiminut yrittäjänä tehden mm. hevosten hammashoitoja kotitalleilla. Vuosien varrella hän on toiminut esimerkiksi varsojen ja tuontihevosten tunnistajana ja raveissa kilpailueläinlääkärinä. Tällä hetkellä hän opiskelee hevosen oppimiseen, kouluttamiseen ja hyvinvointiin liittyviä asioita ja viimeistelee väitöskirjaansa kuolaimiin liittyvistä suuvaurioista kilpailevilla ravi- ja kenttähevosilla.

Peter Krawczel – Behavioral Considerations for Horse Welfare
Krawczel is currently an associate professor at the University of Helsinki within the Helsinki One Health program. He has been in Finland for two years and originally comes from the US. He did his Bachelors of Science at the University of Maryland, his MS at Texas A&M University, and his PhD in a joint program through the Miner Institute and the University of Vermont. He has a joint appointment with the Faculty of Agricultural Sciences and the Faculty of Veterinary Medicine. After completing his PhD, he worked as an assistant and associate professor at the University of Tennessee. His research program is mostly focused on dairy cows, but he tries to take advantage of collaborations to work with various species including horses.

Markku Saastamoinen – toimintaympäristöt muuttuvat – uudenlaista tietoa tarvitaan
Saastamoinen toimii Luonnonvarakeskuksessa johtavana tutkijana. Hänen asiantuntemusalueitaan ovat erityisesti hevosten ravitsemus ja jalostus, hevostalous ja sen vaikuttavuus sekä hevosalan elinkeinot.

Tapahtumapaikan osoite: RUK Maneesi, Kadettikoulunkatu 6, 49400 Hamina

Lue esittelyt myös facebookin tapahtumasivulta.

Tapahtuma on kaikille ilmainen!
Seminaari toteutetaan osana Hevoset Bastionissa -tapahtumaa.