Matkalla Jouluun 2022 kasvaa!

Matkalla jouluun on tapahtuma, joka kutsuu aloittamaan joulun odotusta makujen ja elämysten saattelemana! Tänä vuonna tapahtuma Harjun tunnelmallisessa miljöössä Ravijoella laajenee, kun oikea Pukinpaja rakentuu vanhaan viljamakasiiniin ja Hembölen kotieläinpiha valtaa kartanon pihapiirin. Myös Harjun joulun tunnelmaan sisustettu kartano avaa ovensa yleisölle ja sen saleissa nautitaan joulupuurosta, leivonnaisista ja lämpimistä juomista.


Talutusratsastusta järjestetään kartanon edustalla Harjun hevosilla. Tutustumaan pääsee myös hevosajoneuvomuseo Kiessiin ja sen vintille sekä ulkoalueille levittyy liki 30 myyjän joulutori. Myyntipöydiltä löytyy paikallisten käsityöläisten ja tuottajien taidolla tekemiä lahjoja pukinkonttiin tai kotiin, muun muassa joulukoristeita, -kortteja, leivonnaisia, glögejä ja kransseja. Myös koruja ja asusteita, käsitöitä, villasukkia- ja lapasia, hunajaa ja villiyrttituotteita on tulossa myyntiin.


Harjun oppimiskeskuksen puutarha- ja luontoalan opiskelijat myyvät omia tuotteitaan jylhässä, jugendtyylisessä luokkarakennuksessa vuodelta 1907.


Jouluisia säveliä iltaan tuo Virolahden sekakuoro tapahtuman avauksen yhteydessä ja myöhemmin kartanon puurobaarissa. Myös näyttävä Jätkänkynttiläaukio sytytetään roihuun Kiessi-kahvilan edustalle säävarauksella.


Tapahtuma on avoinna perjantaina 25.11. klo 17-20 ja sen järjestää Harjun oppimiskeskus. Virallinen avaus tapahtuu Kiessi-kahvilan Pukinpajan edustalla klo 17.30. Tervetuloa!


Lisätietoja: Marjaana Pöntinen, p. 044 023 2942
Osoite: Tallitie 18, Ravijoki


OHJELMA:
17.30 Tapahtuman avaus Kiessi-kahvilan edustalla
18.00 Virolahden sekakuoro kartanon puurobaarissa
18.30 Jätkänkynttiläaukio sytytetään Kiessin edustalla (säävaraus)
17.-20.00
Hembölen kotieläinpiha kartanon edustalla
Joulumyyjäiset Kiessin Vintillä ja ulkoalueilla
Harjun puutarha- ja luontoalan opiskelijoiden tuotemyynti Vanhalla luokkarakennuksella
Kartanon puurobaari avoinna
Joulupukinpaja auki Kiessissä
Hevosajoneuvomuseo avoinna
17.30-19.30 Talutusratsastus kartanon edustalla Harjun hevosilla