Kansainväliset vikellyskilpailut

CVI FINLAND by Hevoset Bastionissa eli kansainväliset vikellyskilpailut järjestetään Harjussa 8.-11.6.2023.

Tutustu tapahtumaviikon ohjelmaan täällä>>

Vikellys on näyttävä ja katsojaystävällinen laji, jota usein kuvaillaan voimisteluksi ympyrällä laukkaavan hevosen selässä. Siinä voidaan kilpailla yksin, parina tai joukkueessa, johon kuuluu kuusi vikeltäjää maksimissaan kolmen ollessa samaan aikaan hevosen selässä.

Kansainvälisissä vikellyskilpailuissa kilpaillaan lapsissa, junioreissa, nuorissa sekä senioreissa. Kilpailut on jaettu tason mukaan kolmeen eri tasoon: 1, 2 ja 3. Hevoset Bastionissa -tapahtuman yhteydessä järjestetyssä CVI Finlandissa 1 kilpailut ovat perjantai-iltapäivänä, ja 2* sekä 3* kilpailut ovat jaettuna lauantaille ja sunnuntaille, jälkimmäisen huipentuen kilpailun finaaleihin.

Vikellyskilpailuissa esitetään luokasta riippuen kaksi tai kolme suoritusta.

Perusliikkeet ovat kaikille pakolliset, ennaltamäärätyt liikkeet, jotka hieman vaihtelevat luokasta riippuen ja aloittavat kaikkien kilpailun.

Vapaaohjelma koostuu vikeltäjän/vikeltäjien itse valitsemista liikkeistä, ja siinä pääsee nauttimaan myös vikellyksen taiteellisesta puolesta, joka on parhaimmillaan kuin tanssia musiikin tahtiin! Vapaaohjelma esitetään myös finaalikierroksella.

Yksinvikellyksessä nuoret ja seniorit suorittavat lisäksi näiden kahden yhdistelmän, teknisen ohjelman. Teknisessä on 3 tai 5 kaikille pakollista liikettä, mutta kaiken niiden ympäriltä vikeltäjä saa valita itse ja yhdistellä nämä liikkeet koreografiaan ja musiikkiin sopivaksi oman tyylinsä mukaan.

Vikellyskilpailuiden parasta antia jännittävien suoritusten lisäksi on ehdottomasti niiden tunnelma. Erityisesti sisään- ja ulosjuoksujen aikaan tapoihin kuuluu äänekäs kannustaminen ja musiikin tahtiin taputtaminen.

Torstaina 8.6 on ohjelmassa eläinlääkärintarkastus, joten tervetuloa seuraamaan kilpailuamme perjantaista sunnuntaihin 9.-11.6! Kilpailuun on vapaa pääsy ja kisa-areenana toimii Nestori-maneesi.

Ystävällisin terveisin, SRL:n vikellyskomitea

Kuva: Marko Laitinen