Hevoset Bastionissa

Haminan kaupungin ydinkeskusta muuttuu kesäkuussa hevostapahtuma-areenaksi. Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa niin aikuiset kuin lapsetkin. Osana Hevoset Bastionissa -tapahtumaa kilpaillaan korkeimmalla kansallisella tasolla esteratsastuksen kaikissa ikäluokissa. Harvinaiset knock out -ravikilpailut, Cityravit ovat osa tapahtuman ohjelmistoa perjantaina ja lauantaina.

Kansainvälisenäkin ratsastuskilpailuareena toiminut Bastioni kokoaa Haminaan satoja ratsukkoja. Hevoset Bastionissa -viikonloppu huipentuu linnoitusareenalla Grand Prix-tason esteratsastukseen ja kouluratsastuksen Grand Prix -kilpailuihin.

– Keskiviikkona ja torstaina Haminassa on mahdollisuus kilpailla myös esteratsastuksen aluetasolla linnoitusareenan hyvin ainutlaatuisissa olosuhteissa. Panostamme urheiluolosuhteisiin ja olemme koonneet tapahtuman taakse Suomen parasta hevosurheilun osaamista. Olemme innoissamme siitä, että saamme jälleen toivottaa ratsastajat tervetulleeksi kansainvälisenäkin kisa-areenana toimineelle Bastionin areenalle, sports director Mikko Luhtala kertoo.

Kilpailu- ja näytösareenoilla nähdään myös kansallishevonen suomenhevonen. Suomenhevosyhdistykset tuottavat tapahtumaan näytöksen, joka esittelee, mihin kaikkeen kansallishevonen pystyykään. Suomenhevoset kilpailevat tapahtumassa sekä este- että kouluratsastuksessa. Bastionin korkeatasoista urheilua värittävät koko perheelle suunnatut valloittavat show-ohjelmat.

Toisena tapahtuma-areenana toimii Kadettikoulunkatu, jossa ohjelmistot käynnistyvät perjantaina. Haminassa on mahdollisuus kokea Suomessa harvinaisten Cityravien tunnelma. Cityraveissa omissa lähdöissään kilpailevat sekä suomenhevoset että lämminveriset ja ponit. Kadettikoulunkadulle rakentuvalla Cityravisuoralla nähdään myös kaksi monté- eli raviratsastuslähtöä.

– Kadettikoulunkatu toimii myös näytösareenana. Yksi viikonlopun huippuhetkistä koetaan, kun Suomen vaunuhistoriallisen seuran toteuttama vaunuparaati valloittaa Kadettikoulunkadun. Bastionin ohjelmistoista nostan esille Irlannista kotoisin olevien Connemaraponien shown, jossa upeat ponioriit esittäytyvät irlantilaistunnelmissa, Luhtala jatkaa.

Hevoset Bastionissa -festivaali tarjoaa kävijöille myös paljon muuta kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Kävijät saavat nauttia tapahtumassa Stiina Hovin Tulikavio – värejä leiskuvat hevoset -näyttelystä Puistotalossa, Katja Hannulan Rakkauden värit -näyttely on yleisön nähtävillä Simeon-salin aulassa ja Tiia Tiaisen Only the Horses -näyttely Johanneksen kirkossa. Perheen nuorimmat viihtyvät tapahtuman lastenalueilla, joilla pääroolissa ovat ponit ja keppihevoset.

Hevoset Bastionissa -tapahtuman lipunmyynti käynnistyy maanantaina 14.2. Keskiviikkona 8.6. ja torstaina 9.6. yleisöllä on tapahtuma-alueille vapaa pääsy. Perjantaista 10.6. sunnuntaihin 12.6. tapahtuma-areenoille on pääsymaksu.

Lue ohjelmasta lisää: hevosetbastionissa./ohjelma/

Lisätietoja: Tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen p. 050 574 5920

suvi.louhelainen@hamina.fi

Tuottaja / Sports Director Mikko Luhtala

p. 0400 971191

mikko.luhtala@hamina.

Viestintäkoordinaattori Riikka Koskimies

p. 040 577 4472

riikka.koskimies@hamina.fi