Taitaja 2021 -semifinaali

Tulevaisuuden huippuosaajaksi! 
Suomen hevosalan opiskelijat kilpailevat nuorten ammattitaitokilpailun SM-mitaleista

 

Valtakunnallinen TAITAJA2021 -kilpailun semifinaali järjestetään 1.-5.2.20201 poikkeuksellisesti hajautetusti ympäri Suomea. Semifinalistit kilpailevat kukin omissa oppilaitoksissa.

Hevostenhoito-lajin finaalipaikoista kilpaillaan Harjun oppimiskeskuksessa torstaina 4.2. Hevosalan tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat yksilöinä hevostalouden perustutkinnon vaatimuksiin perustuvissa tehtävissä.

Harjun neljä hevosalan opiskelijaa suorittavat tehtäviä ravitallissa, vierastallissa ja Martta-maneesissa. Tehtäviä on sovellettu hevostenhoidon ja hyvinvoinnista huolehtimisen, tallin ja talliympäristön hoitamisen, ratsastamisen ja raviurheilun/ajamisen sekä yrittäminen hevostalousalalla tutkinnon osista.

Kilpailijoiden suorittamat tehtävät kuuluvat alan ammattitaitovaatimuksiin. Tapahtuma toimii näyteikkunana ammatilliseen koulutukseen valtakunnallisesti.

 

Yhteensä semifinaaleihin osallistuu 1520 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Hevosenhoito-lajissa on yhteensä 30 kilpailijaa ja heistä 8 parasta valikoituu ammattitaidon SM-kilpailujen finaaliin, joka järjestetään 18.–20.5.2021.

Taitaja-kilpailuilla edistetään suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti ja kilpailun kautta ammattioppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä valmentautumaan kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin.

 

Lisätietoa: hevostalouden lehtori Katri Korpi p. 0440 887 606