Suomenhevosen päivä 6.9.

Maanantaina 6.9. Vietetään suomenhevosen päivää, jo 15. kerran!

Suomen kansallishevonen sai oman päivänsä vuonna 2007 rodun kantakirjan täyttäessä 100 vuotta, mistä lähtien suomen hevoskasvatuksen ja raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippos on vuosittain syyskuun 6. päivä suositellut liputtamista. Suomenhevonen puhtaana rotuna täyttää tänä vuonna näin ollen 115 vuotta.
Suomen Hippos on haastanut suomenhevosihmiset ja suomenhevosen ystävät kautta maan mukaan yhteisen juhlapäivän toteuttamiseen. Harjun oppimiskeskus ja Haminan maaseutupalvelut tuovat yhdessä suomenhevoset Haminan keskustaan.

Suomenhevosen päivän päätähtinä ovat 4-vuotias Anneli ja Harjun opetushevosena toimiva 16-vuotias Monni.

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

Tänä päivänä suomenhevosia on noin 19 500. Monipuolinen rotumme on osoittanut muuntautumiskykynsä – joka talon työhevosesta on vuosikymmenten saatossa jalostunut paitsi maailman nopein kylmäveriravuri, myös monipuolinen käyttöhevonen niin kilparatsastuskentille kuin monipuoliseen harrastamiseen eri lajeissa.

Suomenhevosvarsoja syntyy vuosittain noin 1000, ja määrä on pysynyt ilahduttavasti tasaisena ja jopa kasvanut viimeksi kuluneiden vuosien aikana. Valtaosa suomenhevoskasvattajista kasvattaa kotitallissaan yhden tai kaksi varsaa per vuosi, joten suomenhevonen on lähellä suomalaista ihan ensihetkistään lähtien.

Suomenhevonen tuo urheiluelämyksiä, liikuttaa, terapoi, hoitaa maisemaa, ylläpitää elävää maaseutua ja luo yhteyttä historian, nykyhetken ja tulevaisuuden välille. Poikkeusaikana, jälleen kerran, on suomenhevonen osoittanut tarpeellisuutensa: hevosen kanssa ulkona ja luonnossa liikkuminen on turvallista ja mielekästä myös koronarajoitusten aikana.

Hyvää Suomenhevosen päivää jokaiseen kotiin, nostetaan maanantaina siniristilippu salkoon!

Suomenhevosen rekisteriä ja kantakirjaa ylläpitää jalostuksen sekä raviurheilun keskusjärjestö Suomen Hippos ry. Suomenhevonen on suosittu ja monipuolinen kilpa- ja harrasteratsu sekä ratsastuskoulujen opetushevonen. Suomen Ratsastajainliiton alaisessa kilpailutoiminnassa järjestetään suomenhevosille omia kilpailuluokkia ja -sarjoja.

Lisätietoa suomenhevosesta:

Suomenratsut ry

Suomenhevosliitto ry

Suomenpienhevosyhdistys ry