Pauli Karihtala Harjun uusi rehtori

Harjun Oppimiskeskuksen uudeksi rehtoriksi ja toimitusjohtajaksi on helmikuun 2020 alusta alkaen valittu kasvatustieteen maisteri ja insinööri AMK Pauli Karihtala.

Pauli Karihtalalla on pitkä ja laaja-alainen kokemus ammatillisesta koulutuksesta, oppilaitoksen hallinnollisista tehtävistä sekä kehittämistyöstä. Tällä hetkellä hän toimii Kemissä Pohjantähti-opiston rehtorina. Karihtala on vastannut organisaation toiminnasta vuodesta 2007 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt Haapaveden Opistolla lehtorina, vararehtorina sekä rehtorin sijaisena. Harjun oppimiskeskuksen rehtorin ja toimitusjohtajan tehtävään haki 18 henkilöä, joista haastatteluun kutsuttiin viisi. Valinnan teki Harjun Oppimiskeskus Oy:n hallitus.

Toimitusjohtajan ja rehtorin valinnassa painottui laaja-alainen kokemus ja osaaminen sekä organisaation kehittämispotentiaali.
Pauli Karihtala on tehnyt pitkään erilaisia kehitystehtäviä vapaan sivistystyön, ammatillisen koulutuksen, laadun, opetus- ja näyttötoiminnan, arvioinnin ja kolmannen sektorin parissa. Tämän lisäksi hänellä on mittava työkokemus ammatillisen erityisopetuksen, opinto-ohjauksen, henkilöstökoulutuksen, lastensuojelun ja sosiaalialan saralla. Lisäksi hän on perehtynyt erilaisten lupien hakuprosesseihin, oppisopimustoimintaan ja eri hankkeiden hallinnointiin ja toteutukseen sekä matkailuun liittyvien palveluiden kehittämiseen.

Pauli Karihtala aloittaa perehtymisen Harjussa vuoden vaihteen jälkeen ja astuu tehtäväänsä rehtorina 1.2.2020 alkaen, kun nykyinen rehtori Mika Palosara siirtyy Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy:n toimitusjohtajaksi.

Lisätietoja:
Aleksi Kivelä, Harjun oppimiskeskuksen hallituksen puheenjohtaja,
p. 040 755 0413