Oheisharjoittelu kehittää ratsastajaa

Tänä syksynä Harjussa on räätälöity opiskelijoiden käyttöön ratsastajan oheisharjoittelun kokonaisuus. Harjoitteiden tarkoituksena on kehittää ratsastuksessa vaadittavia ominaisuuksia.

Harjoitteet sisältävät monipuolisesti muun muassa lihaskuntoa, tasapainoa, liikkuvuutta sekä reaktio- ja hapenottokykyä kehittäviä harjoitteita. Harjoitteluun ovat osallistuneet kaikki Harjun hevosharrastepalveluohjaajat ja ratsastuksenohjaajiksi suuntautuvat hevosalan opiskelijat. Kokonaisuuden on suunnitellut vapaa-ajanohjaamme Laura Iivari, joka on omien hevosalan opintojensa jälkeen opiskellut fysioterapeutiksi sekä personal traineriksi.


-Tärkein tavoite on, että harjoitteet palvelevat ratsastajia ja kehittävät ratsastuksessa vaadittavia ominaisuuksia. Huomiota on kiinnitetty myös siihen, että harjoitteet istuvat hevosalanopiskelijoiden hektiseen arkeen. Toivon ratsastajien oivaltavan, että oheisharjoittelun pystyy toteuttamaan helposti. Aina ei tarvita kuntosalia tai rutkasti aikaa. Harjoitteemme kestävät noin 30–40 minuuttia kerrallaan ja suurin osa niistä on mahdollista toteuttaa kotona, Laura Iivari toteaa.


Harjoitteita on kuvattu myös yksityiselle Instagram-tilille, jotta ne olisivat kaikkien opiskelijoiden saatavilla. Näin niitä on mahdollista toteuttaa useamman kerran viikossa.


-On ollut mukava nähdä, että opiskelijat ovat lähteneet mukaan toteuttamaan tätä kokonaisuutta mielenkiinnolla ja hyvällä asenteella. Paras palaute itselleni on, kun opiskelija kertoo kokeneensa ”Ahaa- elämyksiä” tunnin aikana, Iivari sanoo.

Ratsastajien oheisharjoittelua liikuntasalissa.
Kahvakuulat käytössä ratsastajan oheisharjoittelussa.