Luonnonvarakeskuksen tutkimushevoset muuttavat Harjuun

”Yhteistyö on merkittävä kehitysaskel”

 

Luonnonvarakeskuksen tutkimushevoset muuttavat Harjuun

 

Harjun oppimiskeskus on voittanut kilpailutuksen Luonnonvarakeskuksen tutkimushevosten hoidosta. Määräaikainen sopimus täysihoidosta alkaa vuoden 2021 alusta ja jatkuu vuoden 2023 loppuun. Lisäksi hankintaan liittyy alustava optio vuosiksi 2024 ja 2025.

Kilpailutukseen osallistui useita toimijoita. Aiemmin tutkimushevosia on hoidettu Hevosopistolla Ypäjällä. Luonnonvarakeskus on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, jonka toteuttaman tieteellisen työn ja teknologisen kehittämisen tuloksena syntyy palveluja ja lisäarvoa uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvalle kestävälle elinkeino- ja yritystoiminnalle.

Kilpailutuksen tavoitteena oli löytää hevosten ylläpitoon laadukkaat olosuhteet tuottava sekä monipuoliseen ja luottamukselliseen yhteistyöhön yltävä palveluntarjoaja.

Harjun hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskushankkeen projektipäällikkö Juliska Storskrubb pitää yhteistyötä Luken kanssa hienona kehitysaskeleena.
-Luonnonvarakeskus on arvostettu toimija ja olemme todella iloisia ja otettuja valinnasta sen yhteistyökumppaniksi. Positiivista vaikutusta on varmasti ollut sillä, että olemme tehneet suuria satsauksia hevosten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä aktiivipihaton osalta että myös Harjun hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskushankkeen uuden teknologian myötä, hän sanoo.

Harjussa uskotaan yhteistyön tuotavan lisäarvoa sekä Lukelle että Harjulle.
-Luken hevostutkimuksella edistetään hevosalan kilpailukykyä, ja se sisältää esimerkiksi biologisen empiirisen tutkimuksen sekä hevosalaan laajemmin liittyvän yhteiskunnallisen ja vaikuttavuustutkimuksen. Olemme avoimia kaikelle yhteistyölle, joka tukee myös nykyaikaisen oppimiskeskuksemme tavoitteita, Storskrubb tiivistää.

Luken hevostutkimus on siirtynyt uuteen toimintamalliin, jonka mukaisesti hevoset siirtyvät kokeiden ja tutkimusjaksojen ajaksi Luken Jokioisten Intensiivitutkimuksen yksikköön. Muun ajan hevoset ovat täysihoidossa. Palveluntuottajaksi haettiin kumppania vastaamaan noin kymmenen suomenhevostamman ylläpidosta. Myös varsottaminen, varsojen hoito, kasvatus ja opetus voidaan sisällyttää hankittavaan palveluun. Lisäksi Harjun hevosia saatetaan käyttää tutkimusprojekteihin ja Luken hevosia sopimuksesta hyödyntää Harjun toiminnassa. Luke voi myös toteuttaa joitakin tutkimusta tukevia tai valmistelevia tutkimus- ja seurantatoimenpiteitä, kuten näytteiden ottoa, mittauksia tai terveyden seurantaa Harjun oppimiskeskuksen tiloissa ja avustuksella.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Juliska Storskrubb, p. 044 0460 879