Hevosalan suurtapahtumissa opitaan ja verkostoidutaan

Harjun oppimiskeskus on jälleen vuonna 2023 yhteistyökumppanina hevosalan suurtapahtumissa. Kesäkuussa osallistutaan Hevoset Bastionissa -tapahtumaan Haminassa, elokuussa ollaan mukana Kouvolan Kuninkuusraveissa ja lokakuussa matkataan Helsinki International Horse Show:hun. Alan opiskelijoille tarjoutuu samalla tilaisuus osallistua tapahtumien järjestämiseen rakentamisesta aina purkuun asti ja nähdä, kuinka paljon tekemistä ja erilaisia työtehtäviä tapahtumien läpivienti pitää sisällään.

Tapahtumissa verkostoidutaan ja kehitetään omaa alan tietotaitoa. Samalla on mahdollisuus seurata huippu-urheilua läheltä ja viettää laatuaikaa muiden samanhenkisten, yhteen hiileen puhaltavien hevosalan toimijoiden kanssa.

–Hevoset Bastionissa oli vuonna 2022 mukana liki 50 Harjun eri alojen opiskelijaa. Haminassa opiskelijamme toimivat tallin lisäksi esimerkiksi radan rakennuksessa, verryttelyvalvonnassa ja kilpailukansliassa. Opiskelijatiimin vastuulla oli myös este- tai kouluratojen koristelu puutarhapuolen opiskelijoidemme valmistamilla kukkaistutuksilla, kuvailee hevostalouden opettaja Minna Uronen.

Opiskelijat pääsivät kehittämään asiakaspalvelu- ja kielitaitojaan, myös tutustumaan uusiin ihmisiin ja luomaan kontakteja moniin hevosalan toimijoihin.

Maailman huippujen arkea kilpailuturneella

Helsingissä tehtäviin kuului viime vuonna kansainvälisen tallin valmistelu käyttökuntoon, hevosten ja hevosenhoitajien tarpeista huolehtiminen, yleisen siisteyden ylläpitäminen sekä kulunvalvonta.

–Toimin kansainvälisten tallien tallimestarina yhdessä kollegani Kaisa Räsäsen kanssa ja talliryhmäämme kuului kolmisenkymmentä hevosalan opiskelijaa, Minna kertoo.

–Avustimme niin tallinrakentajia, ratamestaria, kilpailueläinlääkäreitä, stewardeja, kansliaa kuin turvaryhmääkin ja saimme seurata läheltä Suomen sekä maailman huippuratsastajien ja hevosenhoitajien arkea kilpailuturneella.

Ideoita työuran suunnitteluun

Monet koulun jälkeen hevosenhoitajan töihin haluavat näkivät konkreettisesti, millaista hoitajien arki oli kilpailukauden aikana.
–Usealle tulee myös yllätyksenä, missä kaikissa rooleissa isossa ratsastuskilpailuorganisaatiossa voidaan toimia. Tätä kautta voi saada uusia ideoita oman tulevaisuuden työuran suunnitteluun, Minna Uronen uskoo.
–Reipas yhdessä tekeminen nostaa ryhmähenkeä ja jokainen osallistuja saa paljon muistoja kotiin vietäväksi!

Hevosalan opettaja ratsun kanssa.
Hevostalouden opettaja Minna Uronen. Kuva 1: Harjun oppimiskeskus
Hevoset Bastionissa oli vuonna 2022 mukana liki 50 Harjun eri alojen opiskelijaa.

Kuvat 2,3 Hevoset Bastionissa: Mikko Hallivuo ja Satu Pirinen