Harjusta kolme Taitaja2024-finalistia!

Tammikuun Taitaja2024-kilpailun semifinaaleista jokaisen alan kahdeksan parasta suoritti tiensä toukokuussa järjestettävään finaaliin. Harjusta finaaliin pääsivät Sara Koski ja Emilia Taipale lajina hevostenhoito sekä Kalle Huuhka lajinaan floristiikka. Semifinaaliin osallistui yli 1900 ammattiin opiskelevaa kilpailijaa.

Harjun opiskelijat suoriutuivat semifinaaleissa todella upeasti!
Floristiikassa Kalle sai kilpailun toiseksi parhaat pisteet 30 kilpailijan joukosta, iloitsee puutarha-alan opettaja Mari Halkola.
Hevosenhoito lajissa Harjun kilpailijat suoriutuivat myös hienosti, erityisesti hevosen esittäminen ja rehujen tunnistamisesta kilpailijat saivat upeat pisteet. Kun finaalitehtävät julkaistaan, jatkuu harjoittelu finaalia varten, kertoo Harjun hevostalouden opettaja Niina Sorjonen.

Harjun hevostalouden opettaja Katri Korpi toimii Harjun oppilaitoksen kilpailijoiden joukkueenjohtaja. Hän toimi semifinaalissa myös hevostenhoitolajin tuomarina. Kilpailussa oli erittäin hyvä taso tänä vuonna, ja piste-erot olivat erittäin pieniä kilpailijoiden kesken, Korpi kertoo. Semifinaaleissa oli mukana kaikki Hevosalan koulutusta järjestävät oppilaitokset ja kilpailijoita hevostenhoito lajissa oli yhteensä 39, Korpi jatkaa.

Taitaja2024-finaalissa kilpailee noin 500 opiskelijaa. Kuopiossa on yhteensä 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilta, sisältäen TaitajaPLUS-lajit, joissa erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat kilpailevat alansa suomenmestaruuksista. Myös yläkoululaisten kädentaitokilpailun Taitaja9:n finaali järjestetään tapahtumassa.
Taitaja2024 finaali järjestetään 20.-23.5.2024 Kuopiossa Savon ammattiopiston Savilahden kampuksella ja Kuopio-hallissa.

Taitaja-tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, joten paikan päälle voi mennä seuraamaan ja kannustamaan kilpailijoita! Taitaja2024-tapahtuman yksi keskeinen teema on kestävä tulevaisuus ja tavoitteena on nostaa ammattiosaamisen merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa.

#YlpeästiAmmattilainen