Hae opiskelemaan uudelle ratsastuslinjalle Haminan lukioon

Henkilö harjoittelee ratsastussimulaattorilla.

Uusi ratsastuslinja alkaa syyslukukaudella 2022

Syyslukukaudesta 2022 alkaen Haminan lukio, yhdessä Harjun oppimiskeskuksen kanssa, tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden opiskella lukion yleislinjan lisäksi ratsastusurheilulinjalla. Suomenkielinen lukion ratsastusurheilulinja ratsastusta harrastaville ja näissä lajeissa kilpaileville opiskelijoille.

Tavoitteena on yhdistää tavoitteellinen lukio-opiskelu ja valmentautuminen ratsastuksessa. Opiskelija saa opintojen päätteeksi lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Ratsastusurheilulinja rakennetaan yhdessä Haminan lukion, Harjun oppimiskeskuksen ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kanssa.  Lukio-opinnot suoritetaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin Haminan lukiossa, Harjun oppimiskeskuksen opinnot pääsääntöisesti keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lukion ratsastusurheilulinjan laajuus on 150 opintopistettä ja koulutus kestää 3-4 vuotta. Opintojen kestoon vaikuttaa opiskelijan opintomenestyksen lisäksi opiskelijan osallistuminen kilpailuihin ja mahdolliset lajiharjoitteluleirien määrä. Koulutusta toteutetaan verkko- ja lähiopetuksena sekä laji- ja yleisharjoitteluna.

Ratsastusurheilulinja käynnistyy syksyllä 2022 ja kevään 2022 yhteishaussa linjalle tarjotaan 20 opiskelupaikkaa. Ratsastusurheilulinjan yhteyteen rakentuu kumppaniverkosto, jonka avulla opiskelijoille tarjotaan lisäkoulutusta ja asiantuntijapalveluja mm. ravitsemuksesta, fysioterapiasta, urheilupsykologiasta ja hevosten valmennuksesta.

Harjussa on monipuoliset ratsastusalueet, kuten kentät, maneesit, maastot, ravirata ja ratsastussimulaattorit.

Ratsastuslinjan opiskelijoilla on mahdollisuus asua Harjun asuntolassa opiskelupäivinä. Opetuspäivinä opiskelijat saavat myös ruoan, johon kuuluu aamupala, lounas ja päivällinen. Harjun vapaa-ajanohjaaja organisoi erilaisia harrastustoimintoja opiskelijoille. Ratsastussimulaattorit ovat myös osana vapaa-ajan toimintaa.

Opiskelijalla on mahdollisuus kysyä vapaita tallipaikkoja omille hevosilleen Harjun pihapiirissä sijaitsevasta täyshoitopalveluja tarjoavasta Pikkusuokin tallista.

 

Tutustu Haminan lukioon ja ratsastuslinjaopintoihin täällä.