Floristi-koulutus alkaa Harjussa

Innostu floristiikan maailmasta ja kehitä osaamistasi kukkien parissa
Harjun oppimiskeskuksessa voi jatkossa opiskella myös floristiksi uudessa Floristiikkatalossa. Uusi koulutus alkaa 4.12.2023 orientaatiolla ja käytännön opiskelu alkaa tammikuussa. Koulutus tarjoaa loistavan tilaisuuden syventyä kukkien ja floristiikan lumoavaan maailmaan.


Floristi – monipuolinen ammatti
Floristin työ vaatii innovatiivista suunnittelua ja toteutusta puutarha-alan kovassa kilpailussa. Floristiikan osaamisalan suorittanut floristi pystyy palvelemaan asiakkaita asiantuntevasti, esittelemään alan tuotteita, antamaan neuvoja valinnoissa sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan tilattuja kukkasidontatöitä laadukkaasti. Floristit voivat työskennellä kukkakaupoissa, kukkataloissa, puutarhamyymälöissä tai yrittäjänä. Floristi on todellinen luovuuden ammattilainen, joka tuo kauneutta ja iloa ihmisten elämään.

Puutarha-alan ammattitutkinnon floristi -koulutus on suunnattu hakijoille, joilla on jo puutarha-alan perustutkinto tai muulla tavoin hankittu kukkasidonnan perusosaaminen. Perustutkinnosta saadut valmiudet antavat pohjan laadukkaaseen kasvituntemukseen, käsityötaitoihin, luovuuteen, stailaukseen sekä kasvien ja materiaalien monipuoliseen käsittelyyn.


Floristiikkatalo – Modernit tilat oppimiseen
Floristiikkatalo on valmistumassa Harjun alueelle ja puutarha-alan opetus siirtyy nykyisestä kukkaluokasta uusiin tiloihin. Floristiikkatalon myötä opiskelijat saavat käyttöönsä suuremmat tilat harjoitteluun ja luovuuden toteuttamiseen. Floristiikan osaamisalan vastuuopettajana toimii floristimestari Mari Halkola.

– Uudistetuissa ja nykyaikaisissa tiloissa opiskelijoilla on runsaasti tilaa harjoitella erilaisia kukkasidontatöitä, mukaan lukien suuretkin tilatyöt. Uusien tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota valaistukseen sekä suurempiin varastotiloihin, Halkola kertoo.
-Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta, ohjattua itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista kukkakaupassa. Opiskelujen alussa tulee hankkia työssäoppimispaikka, jos ei sellaista vielä ole. Opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännön työtehtävissä, Halkola jatkaa koulutuksesta.

Opintoihin voi hakea jatkuvan haun kautta! Opintojen kesto 1,5–2 vuotta. Jokaiselle opintonsa aloittavalle henkilölle laaditaan henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma. Opintoihin voi hakea myös jatkuvan haun kautta. Tervetuloa mukaan kukoistavaan floristiikan maailmaan!


Lisätietoja ja hakeminen:
Puutarha-alan opettaja
Mari Halkola
mari.halkola@harjunopk.fi


Opinto-ohjaaja
Päivi Länsikari
paivi.lansikari@harjunopk.fi

Lisätietoja Harjun nettisivuilla
https://harjunopk.fi/koulutus/hae-opiskelemaan/puutarha-ala/puutarha-alan-ammattitutkinto