Uuden ratsastussimulaattorin asennus ja opinnäytetyön tutkimusosan käynnistys!

Uuden ratsastussimulaattorin asennus ja opinnäytetyön tutkimusosan käynnistys!

Uusi ratsastussimulaattori kuljetettiin Harjun miesten toimesta simuhuoneeseen (kuva yllä), vanhan simun viereen. Kun uusi simulaattori oli tukevasti paikoillaan, niin sen jälkeen otimme suoran yhteyden Racewoodiin, jonka kanssa testasimme yhdessä, että simu toimii moitteettomasti. Ja toimihan se!

Uutena ominaisuutena uudessa simulaattorissa on tila, jossa ratsastaja voi ratsastaa joko niin, että hän näkee jo ratsastaessaan analyysin ratsastuksestaan tai sitten tila, jossa että ratsastaja ei pysty näkemään omaa suoritusanalyysiaan, kuten tasapainoa tai jalkojen painetta näytöltä livenä, vaan analyysin saa suorituksen jälkeen näkyviin näytölle.

Savonia ammattikorkeakoulun opiskelija Sanna Räisänen (kuva alla) aloitti opinnäytetyönsä tutkimusosan Harjun hevosilla. Sanna kuntoluokitti, mittasi karvan pituuden sekä kuvasi lämpökameralla jokaisen Harjun aktiivipihatossa olevan hevosen Harjun opiskelijoiden avustuksella. Päivä sujui varsin mallikkaasti ja se mikä oli mielenkiintoisinta, niin suomenhevosten karvan pituus oli jo huomattavasti pidempi kuin puoliveristen. Seuraavan kerran Sanna tulee toistamaan samat toimenpiteet marraskuun lopulla. Erittäin mielenkiintoista nähdä miten hevosten karvanpituus on muuttunut ensimmäisestä mittauksesta – vai onko se muuttunut?