Tägit toiminnassa!

Tägit toimivat Harjun aktiivipihatossa sekä maneesissa

Viime blogissa testattiin tägiä maneesissa. Testin tarkoitus oli varmistaa tägin riittävä tarkkuus maneesissa eli käytännössä siis antennien paikat. Nyt olemme vihdoin siinä pisteessä, että meillä on toimiva paikannusjärjestelmä sekä aktiivipihatossa että maneesissa! Kesälomien jälkeen pääsemme testaamaan maneesin paikannusta arjessa opiskelijoiden kanssa.

XAMK:n opiskelijat Roosa ja Jenna saivat myös opinnäytetyönsä valmiiksi! Aiheena ”Ratsastussimulaattorin hyödyntäminen fysioterapiassa”. Opinnäytetyö löytyy osoitteesta: https://www.theseus.fi/handle/10024/500702

Käykää ihmeessä tutustumassa!

Ihan mahtavaa Roosa ja Jenna!
 

Kävimme myös opiskelijoiden kanssa testaamassa Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun kehittämää ratsastussimulaattoria. ”Horzim”-projektista löytyy tietoa: https://lab.fi/fi/projekti/horzim

Projektissa on mukana LUT:N lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu. Harjun opiskelijat pääsivät antamaan omat kommenttinsa simulaattorin askellukseen. Hienointa oli, kun kommenttien perusteella simulaattorin käyntiä, ravia ja laukkaa pystyi muokkaamaan heti. LUT:lla tehdään hienoa työtä robotiikan parissa!

 

Aktiivipihatto itsessään on uudistanut ilmettään – Harjun puutarhapuolen opiskelijat taitovalmentaja Hanna Johanssonin johdolla istuttivat aktiivipihaton viheralueisiin havuja ja lehtipuita sekä pensaita. Lehtipuut ovat kaikki ns. ”pylväsmallia” eli hevosten ei pitäisi yltää niiden oksia syömään.

Nyt alkaa kesäloma – myös aktiivipihaton asukeilla. Kuulumisiin elokuulle – elokuussa pääsemme uusiin tutkimuskuvioihin!