TÄGIMATKALLA!

Signaalia antava tägi kartalla ympyröitynä

Heti korjaus viime blogiin – yksi testitägeistä näytti viime kerralla suoraa viivaa ja kirjoittelin silloin vastoin parempaa tietoa, että kyseisen tägin omistajahevonen olisi siirtynyt seurahevoseksi toiseen talliin – no, hevonen oli siirtynyt toiseen talliin mutta ilman tägiä!

Kyseinen suoraa viivaa antava tägi olikin aktiivipihatossa – ja on yhä – lumen alla. Ja vankasti. Mutta mikä ilahduttavaa – tägi antaa koko ajan signaalia, mikä tarkoittaa sitä, että se käy ja kukkuu kivasti, huolimatta tiiviistä hevostenpolkemasta lumesta huolimatta.

Tämä tarkoittaa sitä, että saamme itägimallin nro 3 pian testiin. Korona aiheuttaa sen, että testitägejä joutuu tovin odottelmaan, ilmeisesti tavarantoimituksissa on pieniä viiveitä. Mutta jospa tuleva uusi tägimalli olisi sellainen, joka pysyisi kelillä kuin kelillä hevosten harjassa kiinni? Siitä lisää heti, kun on jotain kerrottavaa.

Hankkeen kehittämiskohteena oleva simulaatiohuone alkaa valmistua. Uuden simulaattorin myötä tuli tarve uudistetulle lasiseinälle. Vanhat lasiseinät hyödynnettiin muutoksessa ja pienillä muutoksilla saimme upean uuden lukittavan lasiseinän, joka suojassa molemmat komeat hevoset nyt ovat. Parin viikon päästä uusi simulaattori saa uudet upeat satulat, jotka on teetetty mittatilaustyönä. Simulaattori eroaa hieman oikean hevosen mitoista, johtuen mm. pohjeantureista. Tästä syystä parhaan mahdollisen ratsastuskokemuksen takia, simulaattori vaatii täydellisesti simulaattorin selkään istuvan satulan.

Testitägeistä ja uuden simulaattorin satuloista lisää parin viikon kulututtua!

Kuva: Signaalia antava tägi kartalla ympyröitynä