TÄGIMATKA JATKUU!

Saimme hevosille uudet testitägit, jotka näyttävät pysyvän aktiivipihatossa hevosten harjoissa mukavasti kiinni! Nyt olemme päässeet näkemään jo hevosten liikkeistä piirrettyä dataa! Videossa näkyy Rommi-hevosen liikehdintää lauantain ja sunnuntain välisenä aamuyönä. Kuten videosta näkyy, yksi heinäautomaatti ja tietysti väkirehuautomaatti ovat olleet yöllä Rommin hiukopalapaikkoina. Videossa näkyy Rommin puolen tunnin liikkuminen n. klo 4.30- 5 nopeutettuna. Jo muutaman testitägihevosen antaman datan perusteella voimme sanoa, että tietty heinäautomaatti on hevosten suosiossa enemmän kuin toiset. Miksi näin? 
Katso video täällä!

Saimme myös Nestorimaneesin antennit käyttöömme ja muutama testiratsastaja on tägi taskussa toiminut koeratsastajina. Toivottavasti pääsen pian kertomaan siitä lisää.

XAMK:n mahtavat naprapaattiopiskelijat kävivät suunnittelemassa opinnäytetyönsä kokeellista osaa eli uudesta simulaattorista saatavaa dataa ratsastuksessa. Enää odotamme koronan hiipumista siinä määrin, että saamme Harjun omat opiskelijat taloon ja naprapaattiopiskelijoiden testattavaksi. Uusi simulaattori sai vihdoin myös omat este- ja kouluratsastussatulat – kiitos Satulapajalle! Nyt vain odotamme käyttäjiä saapuvaksi Harjuun.

Hankkeessa uutena yhteistyökumppanina on Hevostietokeskus. Hevostietokeskus tekee tutkimusta hevosten lepokäyttäytymisestä ja Harjun aktiivipihaton hevoset ovat yhtenä tutkimuksen kohteena. Saimme mukavasti tallennettua hevosista sekä kovan pakkasjakson videomateriaalia että plussakelin materiaalia. Materiaali on nyt Hevostietokeskuksella tutkittavana.

 

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Aktiiviipihaton testitägi