Kesälomilta takaisin arkeen

Kesälomilta takaisin arkeen!

 

Kesä aktiivipihatossa on mennyt loistavasti – hevoset oppivat nopeasti kulkemaan laitumelle ja takaisin. Osalle hevosista laidunaikaa piti rajoittaa enemmän kuin muille koska ehtivät syödä liikaa rajoitetusta laidunajasta huolimatta.

Aktiivipihattoon tuli kesän aikana kaksi uutta asukasta –  ”Kaija ja Fantsu”. Ulkomaantuonnit Kaija ja Fantsu olivat alkuun toisessa tallissa karanteenissa, mutta ovat nyt olleet noin viikon ajan tutustumassa tulevaan laumaansa tammalauman sisällä olevissa totuttelukarsinoissa. Ovatpa Kaija ja Fantsu jo päässeet kokeilemaan automaateista kulkemistakin ja hienosti sujuu.

Hankkeessa mittauslaitteiston tarjouspyyntöluonnos oli heinäkuun ajan kommenttikierroksella ja nyt jatketaan lopullisen tarjouksen valmistelua. Tavoitteena on siis saada hevosten mittaus- ja seurantalaitteisto sekä ratsastusmaneesiin että aktiivipihattoon.

Tällä viikolla Harjussa vieraili myös fysioterapeuttiopiskelija Taru Saarela Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta (XAMK). Taru kävi tutustumassa ratsastussimulaattoriin tarkoituksena tehdä opinnäytetyö ratsastussimulaattorin hyödyntämisestä fysioterapian näkökulmasta. Loppukuusta saamme lisää ammattikorkeakouluvierailijoita hankkeen tiimoilta. Toivotaan että korona ei hidastaisi hankkeen ja tutkimuksen tekemistä syksyllä, mutta se jää nähtäväksi.

Yläkuvassa opinnäytetyöntekijä Taru Saarelainen hyppää Romeolla maastoesteitä.