Hankkeessa tapahtunutta – hankinta, seminaari, opinnäyteyöt…

 

Pääsimme vihdoin hankkeessa sopimusvaiheeseen hevosten ja ratsukon seuranta- ja mittauslaitteiden hankinnassa! Yhteistyösopimus solmittiin Love Corporation Oy:n kanssa. Hevosten paikannusjärjestelmä aktiivipihattoon ja maneesiin tulee Noccelalta, tietojärjestelmät Fideralta ja projektin kokonaistoteutuksesta vastaa siis Love Corporation Oy.

Saamme vielä tämän vuoden aikana käyttöömme ainutlaatuista hevosten ja ratsukoiden seuranta- ja mittausteknologiaa. Kokonaisuuteen kuuluu myös digitaaliset yhteistyö- ja innovaatioalustat tietojen tallennukseen ja jakoon. Niistä laitamme heti näkymiä jakoon, kun pääsemme siihen pisteeseen!

Olimme näytteilleasettajana Jyväskylän Yliopiston Simulaatio-oppimista yli koulutusrajojen seminaarissa. Seminaari liittyi KoKemus-hankkeeseen, jonka keskeista toimintaa ovat mm. simulaatio-oppimisen osaamiskeskittymää rakentavat yhteiset työpajat ja kaikille avoimet seminaarit. Niiden tavoitteena on tuoda simulaatiokoulutusta hyödyntävät ja sitä suunnittelevat tahot sekä aikuiskoulutuksen osaajat aiempaa tiivimpää yhteen ja jakaa hyviä käytänteitä ja osaamista. Pääsimme seminaarissa näyttämään ratsastussimulaattorivideon sekä ratsastussimulaattorin käyttöä ihan livestreamauksessa!

Meillä kävi myös Kotkan XAMK:sta vieraita – sekä naprapaattiopiskelijoita että naprapaattiopiskelijoiden opettaja. Tapaamisemme johti uuteen yhteistyöhön ja saimme uuden opinnäytetyön sysättyä liikkeelle. Naprapaattiopiskelijat tekevät opinnäytetyön liittyen ratsastussimulaattoriin – tutkimuksen kohteena on lonkan liikkuvuuden ja keskivartalon lihasvoiman vaikutus ratsastajan istuntaan.

Sanna Räisänen Savoniasta jatkoi tällä viikolla Harjun opiskelijoiden kanssa Harjun hevosten lämpökamerakuvauksia. Seuraavan kerran hevoset kuvataan lämpökameralla tammikuun lopussa. Vielä ei ole talvi saapunut Etelä-Suomeen – lämpötila on mennyt pakkasen puolelle vasta muutaman kerran tänä syksynä. Talven tuloa odotellessa!

Yläkuva: XAMK:n naprapaattien opettaja Marja Turkki ratsastamassa simulaattorilla.