Hanke etenee ja tuloksiakin jo saatu!

Hankkeen ensimmäinen opinnäytetyö on valmistunut!

Savonia AMK:sta opiskelija Sanna Räisäsen opinnäytetyöseminaari oli tällä viikolla ja kuulolla oli Harjustakin porukka, joka oli osallistunut Sannan opinnäytetyön toteutukseen. Sannan opinnäytetyö ”Talviolosuhteet aktiivipihatossa”, tarkasteltiin hevosten fysiologisia muutoksia talviolosuhteissa. Opinnäytetyön pohjaksi kuvattiin hevosia lämpökameralla, mitattiin karvan kasvua sekä kuntoluokitettiin aktiivipihaton hevoset säännöllisesti. Näiden havaintojen perusteella päätelmäksi tuli, että hevoset pärjäävät aktiivipihatossa fysiologisesti hyvin, kunhan ovat hyvässä kunnossa ja ruokinta on kohdillaan. Kiitos Sannalle hyvästä työstä ohjaajineen! Tästä linkistä pääsee lukemaan opinnäytetyön: https://www.theseus.fi/handle/10024/497284

Viime blogissa testattiin uusia tägejä aktiivipihatossa, nyt päästiin testaamaan tägiä maneesissa. Testin tarkoitus oli varmistaa tägin riittävä tarkkuus maneesissa eli käytännössä siis antennien paikat. Testi tehtiin nykyteknologiaa hyödyntäen eli zoomin kautta puhelimella, napit korvissa ja ratsastusta ohjeiden mukaan. Zoomin toisessa päässä oli kehittämisryhmä eri puolilta Suomea. Liitteenä olevassa kuvassa kuvakaappaus zoomista missä tarkkuudessa ratsastusradan tiet näkyvät.

Koronan yhä kurittaessa meitä, emme vieläkään voi vastaanottaa vierailijoita, joten päätimme toteuttaa aktiivipihaton ja hankkeen esittelyn liveteamsin kautta. Markkinointiassistenttimme Rosa toimi teknisenä asiantuntijana ja kuvaajana aktiivipihatolla ja allekirjoittanut selosti aktiivipihaton toimistosta. Liveteams voitti kyllä perinteisen powerpoint-esityksen!

 

Kuvassa vihreä viiva kuvaa ratsastusreittejä ja vihreät pallot antenneja.