Ainutkertaisia kokemuksia ja työtilaisuuksia

Neea Kaarna on 18-vuotias hevosalan opiskelija Harjun Oppimiskeskuksesta. Hän osallistui 2022 niin Hevoset Bastionissa- kuin Helsinki International Horse Show -tapahtumiin osana Harjun opiskelijatiimiä.
Kotiinviemisinä oli huikeita kokemuksia.
–Opin valtavasti uusia asioita siitä, millaista on olla osana ja järjestää isoja hevostapahtumia, mitä kaikkea se vaatii. Puhuin englantia ulkomaalaisille kisaajille, joten kielitaitokin karttui! Neea listaa.
– Haminassa huolehdimme tallialueen ympäristön siisteydestä, jotta tavarat pysyivät omilla paikoillaan. Neuvoimme tarvittaessa kisaajia ja groomeja. Kisojen aikana autoimme verryttelyalueella ja huolehdimme sen ja kulkutunnelin siisteydestä. Myös esteiden koristukset ja kukka-asetelmat olivat Harjun opiskelijoiden vastuulla.
–Horse Show:ssa meidän vastuulla oli kansainvälinen tallialue ja sen siisteydestä huolehtiminen. Autoimme kisaajia ja groomeja kuljettamaan tavaroitansa rekasta talliin ja takaisin käyttäen apuna sähköautoja ja peräkärrejä. Tallitoimistossa myytiin heinäpaaleja ja puruja. Myös jäähallin ja verryttelyn välistä aluetta piti siivota.
–Tapahtumien kokemukset ovat ainutkertaisia, sellaista ei voi muuten oppia. Kokemuksista on varmasti tulevaisuudessa hyötyä. Samalla saa uusia ystäviä, kontakteja hevosalan ammattilaisiin ja ulkomaille. Kun käyttäytyy asiallisesti, on ystävällinen ja avulias, saattaa saada tapahtuman kautta vaikka töitä!

Hevosalan opiskelija Neea Kaarna

Alempi kuva: Satu Pirinen