Kesäkahvila Kiessi

Tunnelmallinen kesäkahvila Kiessi

Kesäkahvila Kiessi tarjoaa virkistystä kesän helteisiin tunnelmallisessa ympäristössä. Kiessissä on tarjolla makeaa ja pientä suolaista sekä erilaisia kahveja idyllisen viljamakasiinin seinien suojassa. Kahvilassa on A-oikeudet ja paikallisen panimon tuotteita. Kesäisin kahvilassa on esillä myös näyttelyitä, joihin on vapaa pääsy.

Kesäkahvila Kiessi on avoinna kesäkuukausina matkailijoille, mutta se on mahdollista varata myös yksityistilaisuutta varten. Kiessissä ei ole lämmitystä, joten se sopii ainoastaan kesäjuhliin.
Tunnelmallisessa kesäkahvilassa tilaa on n. 130m2 verran ja asiakaspaikkoja sisätiloissa on 80. Ulkoterassilla on 12 asiakaspaikkaa ja tiloista löytyy WC:t.  

Kiitos kesästä 2021, Kiessi avoinna vain tilauksesta!

Avoinna kesällä 2021 1.6.-8.8.2021 
 

Kesäkahvila Kiessi juhlatKesäkahvila Kiessi

 

Yksityistilaisuuksia ja ryhmävarauksia voi tiedustella Ravintola Auran kautta. Tutustu myös muihin juhlatiloihimme täällä!

Tervetuloa herkuttelemaan!

mansikkakakku Kesäkahvila KiessiKiessikahvila

 

Yhteystiedot
Harjun oppimiskeskus,
Ravintola Aura
puh 044 739 4040
ravintola(at)harjunopk.fi

 

Näyttelyt kesä 2021

1.-24.6.2021  Stiina Hovi
Tulikavio on Stiina Hovin taidetta hulmuavista harjoista ja kipinöivistä kavioista. Vimmaisista, voimallisista, pehmeistä, herkistä hevosista. Tervetuloa mukaan! 
 

28.6.- 8.8.2021 Eija Ylinen-Virtanen

Lapsuuteni juuret ovat Virolahdelta. Kotkasta muutin Haminan Neuvottomaan, jossa minulla on ateljee. Olen opiskellut mm. Repin-instituutissa Kotkassa, venäläisten Pietarin taideakatemiasta saapuneiden opettajien johdolla tulkin välityksellä.

Kiessikahvilassa on nähtävänä akvarelli- ja öljyvärimaalauksia. Töitä on mm. Virojoelta ja Klamilasta sekä tietysti Neuvottomasta. Maisemia ja asetelmia.

Akvarellini ”A long wait” on valittu edustamaan Suomea kansainväliseen ECWS akvarelli-näyttelyyn Saksaan, Ulmin kaupunkiin, yhdessä 10 muun taiteilijan kanssa 16.9. – 31.12.2021. Tämä on hauska sattuma, sillä siinä olen kuvannut vanhat, jo elämää nähneet kiessit, aina vain jaksavan iäkkään kuljettajan kanssa. Kiessit kiehtovat minua kovasti. Uskoisin, että minulta tullaan näkemään vielä lisää kiessiaiheisia töitä.

 

Opastetut kierrokset 
 

Aktiivipihaton tutustumiskierros
16.6. ja 28.7. klo 15-16

Harjun oppimiskeskus ottaa ensimmäisenä hevosalan oppilaitoksena Suomessa käyttöön aktiivipihaton. Kierroksella tutustutaan Harjun aktiivipihattoon ja sen toimintaan.

Salpa opastus
16.6. klo 16-17 ja 8.7. klo 15-16

Harjun oppimiskeskuksen seutu kätkee merkittävän sotahistoriallisen menneisyyden. Pihapiirissä ja maastossa liikuttaessa voi yhtäkkiä huomata olevansa keskellä linnoitusmaisemaa: silmien eteen piirtyy kiemurtelevaa taistelu- ja yhdyshautaa, jykeviä panssarikiviestelinjoja tai teräsbetonisia linnoitteita. Kierroksella tutustutaan Harjun  alueella sijaitseviin salpalinjan rakennelmiin.

Harjun historia ja nykypäivä
30.6 ja 14.7. klo 15-16

Kierroksella tutustutaan Harjun oppimiskeskuksen alueeseen ja Harjun historiaan.

Kiessimuseon esittely
6.7. klo 15
Risto Rahkonen esittelee Kiessimuseota ja hevosajoneuvojen historiaa.

Kierrokset alkavat Kesäkahvila Kiessin (Tallitie 18, Ravijoki) edestä, josta lähdetään kävellen kiertämään kohteita. Poikkeuksena Kiessimuseon esittely, joka alkaa Kiessimuseossa kahvilaa vastapäätä. 
Tapahtuma on ilmainen. 

 

Tutustu Harjun kesän 2021 tapahtumiin täällä!