Omatoiminen hevosloma

Tule hevosesi kanssa historialliseen Harjun Hoviin!

 

Harjun oppimiskeskus tarjoaa mahdollisuuden tulla nauttimaan kauniista kartanomiljööstä ja kilometrien pituisista maastolenkeistä oman hevosesi kanssa. Käytössänne on karsina itsehoitotallissa sekä laadukkaat hevosurheilualueet mahdollisten oppituntien ulkopuolella - kaksi maneesia ja ulkokenttää, maastoesterata ja harjoitusravirata. Voit siis saapua yksin tai porukassa, ratsuilla tai ravureilla!

 

Maastoratsastus

Maastoratsastuksesta kiinnostuneille on tarjolla erilaisia reittejä 1-3 tunnin maastoista aina muutaman päivän vaelluksiin saakka. Harjusta saat mukaasi kartan, johon erilaiset reitit on merkitty, sekä halutessanne retkieväät valmiina satulalaukkuihin pakattuna. Olemme merkinneet karttaan sopivia ratsastusreittejä lyhyistä kävelylenkeistä muutaman tunnin maastoretkiin sekä vaihtoehtoja myös pidemmille vaelluksille.

Reitit on testattu hevosten kanssa ja olleet käytössä hevosharrasteohjaajaopiskelijoiden koulutuksessa. Muutaman tunnin matkalla voit käydä tutustumassa esimerkiksi Virolahden Bunkkerimuseoon ja nauttia kahvit hevosen odottaessa pihalla. Voit myös lähteä Salpapolun innoittamalle matkalle kohti pohjoista ja yöpyä matkan varrella sopivassa majapaikassa.

Päiväretkiä pidempien vaellusten suunnittelussa autammeoikein mielellämme ja tarjoamme käyttöönne yhteistyökumppaniemme yhteystiedot majoituksia ja ruokailuja varten. Kartan saat mukaasi oppilaitoksen toimistosta, ravintola Aurasta tai Kesäkahvila Kiessistä.

 

Hevosurheilualueiden käyttö

Mikäli haluat keskittyä treenaamiseen, meillä on yhteystietoja este-, koulu- ja kenttävalmentajille jokaiseen makuun ja tasoon. Voit myös tiedustella vierailevien valmentajien ajankohdista oppilaitoksen toimistosta ja varata lomasi sen mukaan. Käytössäsi on opetustuntien ulkopuolella kaksi maneesia (23x65m ja 22x63m), kaksi ulkokenttää (40x100m ja 40x22m) sekä kävelytyskoneet.

Huomioithan, että Harjun alueella noudatetaan järjestyssääntöjä sekä hevosurheilualueiden käyttösääntöjä. Vierailijat harrastavat omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan.

 

Majoitus

Majoitus onnistuu kahden hengen huoneissa joko Ravintola Auran yläkerroksissa tai idyllisissä puutaloasunnoissa. Auran kerroshuoneissa on jokaisessa huoneessa oma wc/suihku, jääkaappi, mikro ja vedenkeitin. Lisäksi molemmissa kerroksissa on tupakeittiö, joissa televisio ja astianpesukone. Puutaloasunnoissa on yleensä 2-5 makuuhuonetta, yhteinen keittiö ja oleskelutila sekä jaetut wc/suihkutilat. Tupakeittiöt on varustettu perusastiastoilla, astianpesukoneella, hellalla, mikrolla, jääkaapilla, vedenkeittimellä sekä televisiolla. Emme valitettavasti salli lemmikkieläimiä majoitustiloihin.

Hevosesi pääsee majoittumaan 16-paikkaiseen Vierastalliin, joka sijaitsee lähellä maneeseja ja ulkokenttää. Vierastalli on itsehoitotalli, jossa vastaat itse hevosesi hoidosta. Karsinapaikan voi varata karsinapaikan varauslomakkeella. Vierastalli on valmistunut vuonna 2013 ja sieltä löytyy kaksi pesukarsinaa, kuivaushuone sekä lukittavat satulakaapit (tuo oma lukko mukanasi). Kuljetuskalustolle on hyvin tilaa tallin vieressä.

 

Ruokailut

Ravintola Aurasta on mahdollista varata etukäteen aamiainen tai aamiaistarvikkeet jääkaappiin. Aura tarjoaa lounas- ja päivällismahdollisuuden arkipäivisin. Kesäkahvila Kiessi palvelee päivittäin touko-elokuussa. Lähimpään elintarvikekauppaan on noin 7 kilometrin matka. Tarjoamme myös piknik-eväsmahdollisuuden satulalaukkuineen etukäteisvarauksella!

Mikäli aikaa jää muuhun toimintaan, voit tutustua Harjun kauniiseen puutarha-alueeseen, pistäytyä Haminan historiallisessa kaupungissa tai tutustua Virolahden nähtävyyksiin. Tutustumiskohteista tai ruokailupaikoista saat lisätietoa esimerkiksi Kesäkahvila Kiessistä!

Varaa yhteinen loma hevosesi kanssa, ota yhteyttä Harjun pihapiirissä toimivaan talliyrittäjään.