Ajankohtaista

Uutta tutkimustietoa hevosalalle seminaarista
Harjun oppimiskeskus aikoo jatkaa tutkimushankkeita, missä vahvistetaan jo syntyneitä yhteistyökuviota, sovelluksia ja ainutlaatuista toimintaympäristöä

Koulutus- ja tutkimuskeskus jää pysyvästi Harjuun

Hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskus on vakiintumassa osaksi Harjun Oppimiskeskuksen toimintaa. Vuonna 2019 aloitettu hanke hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskuksen kehittämiseksi päättyy vuodenvaihteessa, mutta uusi hanke on jo lähtökuopissa. AIRIDE-hanke tulee liittymään keinoälyyn ja mallintamiseen ratsastuksessa, yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun sekä LUT-yliopiston kanssa.

Suomalainen syysjuhla Kekri valloittaa taas Vahtivuoren

Vahtivuoren Kekri 5.11.2021

Marraskuun hämärä laskeutuu Vahtivuoren ylle ja luontonäyttämön puut ja kallio valaistaan värivaloin. Illan aikana kuullaan menevää musiikkia, nautitaan uuden sadon antimista ja ihastellaan upeita tuli- ja ilmaesityksiä. Usvaisessa luolassa voi kohdata mitä kummallisempia asioita ja kokea hurjia seikkailuja. Illan päättää mystinen kekripukin polttoseremonia. Tämän kaiken voit kokea Vahtivuoren Kekrissä perjantaina 5.11.2021 klo 18-21. Tapahtumapaikkana toimii Harjun oppimiskeskuksen Vahtivuoren luontonäyttämö.

Tule tutustumaan Harjun koulutusaloihin!

Tutustu Harjuun -kierroksia järjestetään taas opiskelusta kiinnostuneille ja heidän läheisilleen keskiviikkona 17.11 ja 15.12.2021

Harjussa voit opiskella hevosalaa, luonto- ja ympäristöalaa, maatalous- ja metsäalaa sekä puutarha-alaa. Tutustumispäivään järjestetään meno-paluukuljetus halukkaille Haminasta sekä Miehikkälästä! Haminasta on jatkoyhteydet linja-autolla esimerkiksi Kotkaan, Helsinkiin, Kouvolaan ja Lappeenrantaan.

Ilmoittaudu mukaan hauskaan päivään Harjussa!

 

NUORTEN SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUKARSINNAT - TULOKSET

NUORTEN SUOMENHEVOSTEN LAATUARVOSTELUKARSINNAT - TULOKSET

 

3- ja 4-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelun karsinnat järjestetään neljässä eri hevosalan oppilaitoksessa. Harjussa karsinnat pidettiin keskiviikkona 8.9.2021. Katso tulokset täällä.

 

Luokka 1: 3-vuotiaat sijoittuneet
1. Vaahteran Patruuna, lopputulos 8,46
2. Tukkilan Julius, lopputulos 8,08
3. Kalla Huuakotti, lopputulos 7,83

Paras askellajihevonen: Vaahteran Patruuna                                   

Hevoset Bastionissa -tapahtuma toteutetaan tulevana kesänä
Harjun oppimiskeskus on mukana Hevoset Bastionissa tapahtumassa

Hevoset Bastionissa -tapahtuma toteutetaan Haminassa tulevana kesänä

Haminan kaupungin kilpailukykyvaliokunta teki 26.8.2021 kokouksessaan päätöksen toteuttaa Hevoset Bastionissa –tapahtuma tulevana kesänä. Hevoset Bastionissa on iloinen koko perheen kesätapahtuma, joka tarjoaa kokemuksia ja elämyksiä hevosista kiinnostuneille ja hevosista myönteisesti ajatteleville suomalaisille.

Suomenhevosen päivä 6.9.
Suomenhevosen päivä 6.9.

 

HARJUN OPPIMISKESKUKSEN RATSASTUSALUEET OVAT AVOINNA

HARJUN OPPIMISKESKUKSEN RATSASTUSALUEET OVAT AVOINNA

Harjun oppimiskeskuksen ratsastusalueet ovat varattavissa harjoituskäyttöön. 

Maneesit, maastorata ja harjoituskentät avautuvat harjoituskäyttöön 5.8.2021 alkaen, opetuskäytöstä vapaana aikana.

Varaukset tulee tehdä ennakkoon arkisin Harjun oppimiskeskuksen toimiston aukioloaikana p. 0440 232 982 tai sähköpostitse osoitteeseen rosa.roslakka@harjunopk.fi.
Ilmoitathan varausta tehdessä ratsukkojen lukumäärän.

 

Harjun oppimiskeskukseen yhteishaussa 2021 valitut opiskelijat

Harjun oppimiskeskukseen on kevään 2021 yhteishaun perusteella valittu uudet opiskelijat.

Opiskelijavalinta on ilmoitettu hakijoille ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 1.7.2021 Opintopolussa. Yhteishaussa Harjuun valitut opiskelijat saavat myös kirjeen valinnasta. Jos hakija on laittanut hakemukseensa sähköpostiosoitteensa, hän saa tuloskirjeen myös sähköpostitse Opetushallitukselta.

Harjun oppimiskeskuksen ratsastusalueet ovat suljettuina 5.8.2021 asti. 

Harjun oppimiskeskuksen ratsastusalueet ovat suljettuina 5.8.2021 asti. 

Uusi suurtapahtuma suunnitteilla Haminaan, kaupunki uskoo hevosen vetovoimaan

Uusi suurtapahtuma suunnitteilla Haminaan, kaupunki uskoo hevosen vetovoimaan 

Tapahtumistaan tunnettu Haminan kaupunki suunnittelee tapahtumakesän täydentämistä hevosalan suurtapahtumalla. Hevoset Bastionissa -työnimeä kantavan tapahtuman konseptia rakennetaan tulevan kesän aikana.

Nuorten ammattitaidon SM-kilpailua Taitajaa voi seurata ensi viikolla verkossa

Harjun hevosalan opiskelija Tinja Skott matkaa Ruukkiin kisaamaan Suomen nuorten ammattitaitokilpailun SM-mitalista.

Taitaja-tapahtuma toteutetaan tänä vuonna koronaturvallisesti hajauttaen 51 lajia ja 360 kilpailijaa 13 paikkakunnalle. Yleisö pääsee seuraamaan tapahtumaa kaikille avoimena livelähetyksenä verkossa 18.−20.5.2021.

 

Kenttäratsastuskilpailut 21.-23.5.2021 on peruttu

 

Kenttäratsastuskilpailut 21.-23.5.2021

 

Haluamme omalta osaltamme ehkäistä koronaviruksen leviämistä, joten peruutamme toukokuun kenttäratsastuskilpailut vallitsevan koronavirusepidemian ja viranomaissuositusten johdosta.
 

Harjun oppimiskeskuksessa jatketaan koronasulkua 31.5.2021 asti. Kaikki Harjun oppimiskeskuksen tilat ovat koronasulun ajan suljettuina muulta kuin henkilökunnalta. Myös Ravintola Aura on kyseisenä ajankohtana kiinni.

 

Harjussa koronasulku 8.3.-13.6.2021

Valtioneuvoston tiedotuksen ja uusien ohjeiden vuoksi Harjun oppimiskeskuksessa siirrytään koronasulkuun 8.3.-13.6.2021 väliseksi ajaksi.

Kaikki Harjun oppimiskeskuksen tilat ovat koronasulun ajan suljettuina muulta kuin henkilökunnalta. Myös Ravintola Aura on kyseisenä ajankohtana kiinni.

 

Harjun oppimiskeskuksen ratsastusalueet ovat suljettuina 5.8.2021 asti. 

Harjun hevosalan opiskelija kilpailee Taitaja2021 -finaalissa
Tinja Skott tähtää kilpailussa kärkikolmikkoon

Tulevaisuuden huippuosaajaksi - Toukokuussa kilpaillaan Taitaja2021 -finaalissa

Harjun oppimiskeskuksen hevosalan opiskelija kilpailee Suomen nuorten ammattitaitokilpailun SM-mitalista

 

Valtakunnallinen TAITAJA2021 -kilpailun semifinaali järjestettiin poikkeuksellisesti hajautetusti ympäri Suomea ja semifinalistit kilpailivat kukin omissa oppilaitoksissa koronarajoitustoimien vuoksi.

Harjun oppimiskeskus ja Haminan lukio yhteistyöhön

 Harjun oppimiskeskus ja Haminan lukio suunnittelevat kaksoistutkintoyhteistyötä syksystä 2021 alkaen.

- Näemme mahdollisena kehittää tulevaisuudessa alueellista teema- ja ammattilukiota, jopa useamman koulutuksenjärjestäjän kanssa, sanoo Harjun oppimiskeskuksen toimitusjohtaja ja rehtori Mika Palosara.

Suositulle agrologikoulutukselle jatkoa Virolahdella

Yhä useammalla maaseutuyrittäjällä on ammattikorkeakoulututkinto

Savonia-ammattikorkeakoulu aikoo jatkaa agrologien koulutusta Virolahdella yhteistyössä Harjun oppimiskeskuksen kanssa.
-Hakijamäärät ylittivät odotukset syksyllä 2020. Harjussa aloitti 25 opiskelijaa ja ryhmästä tuli kertaheitolla suurin neljästä agrologien monimuotokoulutuksen ryhmästämme, kertoo Savonian koulutusvastuupäällikkö Petri Kainulainen.

Taitaja 2021 -semifinaali

Tulevaisuuden huippuosaajaksi! 
Suomen hevosalan opiskelijat kilpailevat nuorten ammattitaitokilpailun SM-mitaleista

 

Valtakunnallinen TAITAJA2021 -kilpailun semifinaali järjestetään 1.-5.2.20201 poikkeuksellisesti hajautetusti ympäri Suomea. Semifinalistit kilpailevat kukin omissa oppilaitoksissa.

Hevostenhoito-lajin finaalipaikoista kilpaillaan Harjun oppimiskeskuksessa torstaina 4.2. Hevosalan tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat yksilöinä hevostalouden perustutkinnon vaatimuksiin perustuvissa tehtävissä.

YHTEISHAKU 2021
Harjun luonto-ohjaajaopiskelijat retkellä Repovedellä

Harjun oppimiskeskuksen koulutustarjonta vastaa pinnalla oleviin trendeihin ja työmarkkinoiden kysyntään

Luonnonvara-alan työpaikoilla on kysyntää tutkinnon suorittaneista ammattilaisista. Metsäalalla löytyy tarvetta metsureista, maatalousala kaipaa lisää ammattitaitoisia työntekijöitä ja koronan kasvattaessa hevosharrastusten suosiota, kysyntää löytyy myös hevosalalla. Erityisesti tuotantoeläintenhoitajille sekä hevostenhoitajille on työmarkkinoilla kysyntää.

Luonnonvarakeskuksen tutkimushevoset muuttavat Harjuun
Harjun oppimiskeskuksen aktiivipihatto

”Yhteistyö on merkittävä kehitysaskel”

 

Luonnonvarakeskuksen tutkimushevoset muuttavat Harjuun

 

Harjun oppimiskeskus on voittanut kilpailutuksen Luonnonvarakeskuksen tutkimushevosten hoidosta. Määräaikainen sopimus täysihoidosta alkaa vuoden 2021 alusta ja jatkuu vuoden 2023 loppuun. Lisäksi hankintaan liittyy alustava optio vuosiksi 2024 ja 2025.

Harjusta syyslukukaudella valmistuneet

Harjusta valmistui taas syyslukukauden aikana eri alojen ammattilaisia, jotka ovat valmiita astumaan työelämään. Toivotamme lämpimästi onnea kaikille valmistuville sekä paljon tsemppiä tulevaisuuden urapoluille!

Syyslukukaudella valmistuneet, jotka ovat antaneet luvan nimen julkaisuun: