Luontonäyttämö Vahtivuori

Harjun oppimiskeskuksen tapahtuma-alueella Vahtivuorella 15-metrinen kallioseinä muodostaa näyttävän taustan esiintymisareenalle. Alueelle on rakennettu myös katsomot ja luontokeittiö, sähköt, pysäköintiä ja valaistusta sekä parannettu tietä.

Tapahtuma-areena palvelee erilaisia käyttäjäryhmiä ja tuo seudun luontomatkailulle ja tapahtumatuotannolle uusia mahdollisuuksia. Areenalle sopivat esimerkiksi luonto-, historia- ja kulttuuritapahtumat, mutta yhtä hyvin vaikkapa häät ja perhejuhlat.

Myös Vahtivuoren rinnelaavu ja laskeutumisrinteen alue ovat vilkkaassa käytössä. Käyttäjiä ovat sekä Harjun oppimiskeskuksen asiakkaat, että omatoimiset matkailijat ja retkeilijät. Alue on osa Salpapolkua, jonka retkeilykäyttö lisääntyy koko ajan. Alueen välittömässä läheisyydessä on Salpalinjan rakennelmia; taistelu- ja yhdyshautoja sekä suuri konekivääri- ja majoitusluola. 

        

Tapahtuma-areena, kiinteät istumapaikat 150 hengelle, mahdollisuus lisäistuimiin 

Luontokeittiö

Ulkotulipaikka

Esteetön wc

 

Osoite: Vahtivuorentie 401, 49980 Ravijoki

Varaukset ja tiedustelut: Rosa Roslakka, markkinointiassistentti, rosa.roslakka@harjunopk.fi tai p. 044 023 2982

 

Vahtivuori elää -hanke on saanut rahoitusta Leader Sepran kautta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeen idea saatiin luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa luonto-ohjaajaksi opiskelevalta Katri Kotasaarelta. Osana opintojaan hän osallistui myös tapahtumakeskuksen suunnitteluun ja rakennukseen sekä vastasi avajaistapahtuman tuottamisesta. Hankeasiantuntijana toimi Siru Ahopelto.