Asuminen ja eläimet

Asuminen

Opiskelija-asunnot

Asuminen Harjun oppimiskeskuksen opiskelija-asunoissa kahden hengen huoneissa on opiskelijoille maksutonta. Opiskelijat asuvat opiskelija-asunnoissa lähiopetuspäivinä, mutta Harju ei voi olla opiskelijan vakituinen asuinpaikka. Viikonloppuasumiseen tarvitaan erityinen lupa ja se voidaan myöntää hyvin perustelluista syistä, kuten pitkän kotimatkan vuoksi.

Huoneiden varustukset

Opiskelija-asunnot sijoittuvat kartanoalueen viehättäviin puupientaloihin, rivitaloihin ja pienkerrostaloihin. Kaikki huoneet ovat kahden hengen huoneita. Kaikissa huoneissa on peruskalustus valmiina. Vuodevaatteita ei tarjota oppilaitoksen puolesta, vaan jokaisen on tuotava itse peite, tyynyt, lakanat, päiväpeite ja pyyhkeet.

Asunnoissa on maksullinen internetyhteys, jonka käyttämiseen tarvitaan oma verkkopiuha. Jokaisessa asuntolassa on yhteinen oleskelutila ja keittiö. Lue lisää opiskelijaruokailusta täältä.

Asumiskustannukset

Ammatillisessa perustutkinnossa opiskeleville oppilaitoksen asuntolassa asuminen lähiopetuspäivinä on maksutonta. Viikonloppuasuminen, jolloin ei ole henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaista opiskelua (sekä opetuksettomat arkipäivät), opiskelijan pitää anoa lupa asumiseen. Viikonloppuasuminen on maksullista. Oven aukaisu normaalin työajan ulkopuolella on maksullista.

Ammattitutkinto- ja oppisopimusopiskelijoiden majoitusmaksu on 10e/yö ja ruokailu opiskelijaravintola Aurassa 5,10€.


Siivous

Opiskelijat huolehtivat itse huoneiden siivouksesta. Pölynimuri ja siivousvälineet löytyvät asunnoista. Siivoojat siivoavat yhteiset tilat kerran viikossa.

Pyykinpesu

Asuntola- ja ruokalarakennuksen kellarikerroksessa on pyykinpesutilat ja kuivaushuone. Tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä maksutta arkisin. Pesuaineet jokaisen on itse hankittava.

Saunat

Opiskelijoilla on mahdollisuus saunoa saunavuoroilla.

Järjestyssäännöt

Oppilasasuntolaa koskevia järjestyssääntöjä tulee noudattaa. Hiljaisuus alkaa klo 22. Harjun alue on täysin savuton. Päihteiden hallussapito ja käyttö sekä niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen oppilaitoksen alueella ja asuntolassa on ehdottomasti kielletty.

Eläimet

Lemmikkieläinten tuonti asuntolaan on kielletty.

Tallipaikkoja voi tiedustella oppilaitoksen alueella toimivalta talliyrittäjältä Pieniä Kavioita.