Haminan lukion ratsastuslinja

Haminan lukion ratsastuslinja

Haminan lukiossa on mahdollista suorittaa opintoja ratsastuslinjalla. Oppilaitosyhteistyö mahdollistaa suomenkielisen lukion ratsastuslinjan ratsastusta harrastaville ja näissä lajeissa kilpaileville opiskelijoille.

Ratsastuslinjan tavoitteena on yhdistää lukio-opiskelu ja ratsastaminen. Opiskelija saa opintojen päätteeksi lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen. Lukio-opinnot suoritetaan Haminan lukiossa ja ratsastukseen liittyvät opinnot Harjussa. Lukion ja Harjun välillä kulkee paikallisbusseja, joilla opiskelijat pääsevät Harjusta lukiolle ja toisinpäin. 

Ratsastuslinjalle ovat tervetulleita kaiken tasoiset ratsastajat. Osalla opiskelijoistamme on ollut useamman vuoden tauko ratsastuksesta, ja osa on harrastanut ratsastusta tavoitteellisesti pienestä pitäen. Jokainen saa edetä ratsastuksessa omalla tasollaan. Tärkeintä on, että on kiinnostunut hevosista ja ratsastuksesta. Ratsastuslinjalaiset saavat käyttää ilmaiseksi Harjun hevosia koulupäivien aikana, joten omaa hevosta ei tarvitse olla.

Lue lisää ratsastuslinjasta Haminan lukion sivuilla!

Pohditko ammatillisen koulutuksen ja lukio-opintojen välillä? Lue lisää kaksoistutkinnosta täällä!