Villivihanneskoulutus

Perjantai, toukokuu 18, 2018 - 09:00 - Lauantai, toukokuu 19, 2018 - 17:00

Harjun oppimiskeskus järjestää villivihanneskoulutuksen 18.-19.5.2018!

Tutustu luonnonyrtteihin ja niiden erilaisiin käyttötarkoituksiin ruoanlaitossa ja yrttijuomien valmistuksessa. 

Päivä 1: Ensimmäisenä päivänä kuullaan luento yrttien poimimisesta sekä niiden käytön perusteista ja tutustutaan erilaisiin lajeihin poimimalla villiyrttejä maastosta. Päivän aikana harjoitellaan tunnistamaan maustekasveja, yrttijuomakasveja sekä myös myrkyllisiä kasveja. Päivän päätteeksi poimituista yrttijuomakasveista valmistetaan yrttijuomia. 

Päivä 2: Toisena päivänä tutustutaan vihannesyrtteihin, säilöntään ja yrttien käyttöön ruoan valmistuksessa. Päivän aikana valmistetaan ateria luonnonyrttejä ja villivihanneksia hyödyntäen. Päivä huipentuu iltapäivällä pidettävään näyttelyyn, jossa löydettyjä yrttejä ja niistä valmistettuja yrttijuomia esitellään yleisölle.

Kouluttaja: Riitta Sutinen, Etelä-Karjalan Martat 

Hinta: 40€ / päivä / hlö
Kurssi toteutetaan kahtena päivänä, mutta koulutukseen voi halutessaan osallistua myös vain toisena päivänä.

Ilmoittaudu: 4.5.2018 mennessä sähköpostilla oppimiskeskus(at)harjunopk.fi Paikkoja on rajoitettu määrä!

Ruokailut: Mahdollisuus lounaaseen Ravintola Aurassa 9,70€/hlö sekä iltapäiväkahveihin.

Mukaan tarvitset: säähän sopivat ulkoiluvarusteet, sakset, astian tai korin yrttien keräämistä varten, kertakäyttöiset hanskat, ruoan valmistukseen sopivat sisävaatteet sekä esiliinan.

 

Kaikki tapahtumat