Harju Liikkeelle – HALI

Hankkeen tavoitteena on innostaa opiskelijoita ja henkilöstöä liikkumaan lisäämällä liikkumismahdollisuuksia opiskelu- ja työpäivinä sekä ilta-aikaan. Hankkeessa kehitetään mallit heikosti liikkuvien opiskelijoiden ja henkilökunnan tunnistamiseksi sekä vertaisliikuttajien kouluttamiseksi. Hankkeen aikana kehitetään opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkumismahdollisuuksia ja järjestetään tapahtumia, jotka kannustavat liikkumiseen.

Suunniteltu kokonaiskesto

1.8.2019 – 30.6.2020

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on innostaa Harjun oppimiskeskuksen opiskelijoita ja henkilöstöä liikkumaan sekä lisätä liikkumismahdollisuuksia opiskelu- ja työpäivinä ja ilta-aikaan. Hankkeessa kehitetään mallit heikosti liikkuvien opiskelijoiden ja henkilökunnan tunnistamiseksi sekä vertaisliikuttajien kouluttamiseksi. Hankkeessa kehitetään kaikkia oppilaitoksen oppimisympäristöjä sekä opetukseen liittyviä tapoja vastaamaan paremmin liikuttamishaasteeseen. Hankkeen aikana kehitetään vapaa-ajan liikkumismahdollisuuksia ja järjestetään tapahtumia, jotka kannustavat liikkumiseen. Hankkeeseen on saatu valtionavustusta Liikkuva opiskelu -hankkeesta/aluehallintovirastolta Veikkausvoittovaroista myönnettyä valtionavustusta. 

Tulevat tapahtumat:

Harjun selviytyjät: 26.9.

Halloween 30.10.

Tyky/kuntotestaus 15.11.

Laskiaisrieha 19.2.

Pääsiäismunan metsästys 8.4.

 

Harju Cup

Erilaisista opiskelijoiden ja henkilökunnan välisistä leikkimielisistä kilpailuista koostuva tapahtumasarja. Mm. Pesäpalloturnaus (elokuu 2019), Lentopalloturnaus (talvi 2019–2020), Norsupalloturnaus (toukokuu 2020)

Harjun Selviytyjät syyskuu 2019

Toiminnallista suunnistamista oppilaitoksen lähialueella joukkueittain. Tapahtumassa hyödynnetään Vahtivuoren aluetta ja siellä olevaa kalliolaskeutumispaikkaa. Hankkeessa hankitaan laskeutumiseen tarvittavia välineitä ja kunnostetaan laskeutumispaikka.

Halloween-tapahtuma lokakuu 2019

Tapahtuma järjestetään pyhäinpäivän tietämillä Harjun oppimiskeskuksen alueella. Tapahtumassa opiskelijat kiertävät erilaisissa teemaan liittyvissä pisteissä. Pisteestä toiseen siirtyminen tapahtuu jalkaisin ja kävelymatkaa kertyy opiskelijoille pari kilometriä.

Laskiaisrieha helmikuu 2020

Tapahtuma järjestetään helmikuussa 2020. Tapahtumassa on erilaisia liikunnallisia toimintapisteistä, se kestää yhden päivän ja siihen osallistuvat sekä opiskelijat että henkilökunta. Osa pisteistä on henkilökunnan järjestämiä ja osa opiskelijoiden mm. luonto-ohjaajaopiskelijat.

Pääsiäismunan metsästys pääsiäisen aikana 2020

Tapahtuma järjestetään pääsiäisen tietämillä Harjun oppimiskeskuksen alueella. Tapahtumassa opiskelijat etsivät kävellen pääsiäismunia, joita on piilotettu eripuolille oppilaitoksen aluetta. Pääsiäismunien löytäminen edellyttää liikkumista eri tavoilla mm. ryömimistä ja kiipeämistä. Kävelymatkaa kertyy opiskelijoille pari kilometriä.

Liikuntatempaus

Hankkeen aikana jokainen opiskelija ja henkilökunnan edustaja kerää liikuntaleimoja osallistumistaan aktivointitapahtumista/-tilaisuuksista. Syyslukukauden ja kevätlukukauden päätettyä riittävästi leimoja keränneiden kesken arvotaan palkinto.