Koulutus

Luonnonvara-alan koulutusta Harjun upeassa miljöössä ja moderneissa puitteissa

Harjun oppimiskeskus on yksityinen toisen asteen luonnonvara-alan ammatillinen oppilaitos vanhassa, idyllisessä kartanomiljöössä Virolahdella, alle kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä itään.

Harjussa annetaan hevostalouden, maatalouden, puutarha-alan, metsäalan ja luonto- ja ympäristöalan koulutusta.  Oppilaitoksessa on mahdollista opiskella myös kaksoistutkinto. Kaksoistutkinnossa opiskelija opiskelee ammatillisen perustutkinnon ja suorittaa ylioppilastutkinnon. 

 

Tutustu Harjun oppimiskeskuksen koulutusaloihin ja hae opiskelemaan!

Upea kartanomiljöö tarjoaa loistavat puitteet luonnonvara-alan koulutuksen järjestämiseen. Vuonna 2019 käyttöönotettu aktiivipihatto toimii nykyaikaisena oppimisympäristönä erityisesti hevostalouden opetuksessa. Lähes tuhannen hehtaarin opetusmaatila peltoineen ja metsineen tarjoaa erinomaiset olosuhteet maatalous, metsä- sekä luonto- ja ympäristöalan opetukseen. Luonnonvara-alan opetuksessa hyödynnetään lisäksi Vahtivuoren luonnonnäyttämöä ja luonnonvaratuottajien opetuskeittiötä. Kartanopuutarha lampialueineen mahdollistaa monipuolisen puutarha-alan opetuksen.

Opetus painottuu käytännön oppimiseen ja osaamista voi hankkia erilaisissa oppimisympäristöissä oppilaitoksessa ja työpaikoilla.  Oppilaitoksen aktiivipihatto, kaksi esteratsastussimulaattoria, kaksi maneesia, kaksi ratsastuskenttää, maastoesterata, harjoitusravirata, kengityspaja, kukkasidontaluokka, puistotyöhalli, konehalli, luontokeittiö sekä noin 1000 hehtaarin maatila tarjoavat erittäin monipuoliset puitteet opiskelulle.  Opetuksessa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä ja opiskelutiloissa on langaton verkkoyhteys opiskelijoiden käytössä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista järjestetään niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

 

Hae opiskelemaan yhteishaussa tai jatkuvasti vuoden ympäri!

Tutustu Harjun tarjoamiin koulutusaloihin ja löydä unelma-ammattisi.

Opiskelemaan voi hakea yhteishaussa tai jatkuvassa haussa vuoden ympäri! 

Tutustu Harjun oppimiskeskukseen etänä tutustumispäivä-videon avulla.

 

Asuminen Harjussa

Harjun oppimiskeskuksessa on noin 200 asuntolapaikkaa. Opiskelija-asunnot sijoittuvat kartanoalueen viehättäviin puupientaloihin, rivitaloihin ja pienkerrostaloihin. Lue lisää asumisesta Harjun oppimiskeskuksessa täältä