Kekri -tapahtuma

Perjantai, marraskuu 5, 2021 - 18:00 - 21:00

Kekri -tapahtuma

Kekri on suomalainen syysjuhla, jolla on juuret vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Entisaikaan kekrinä juhlittiin sadonkorjuuta ja vuoden vaihtumista. Viime vuosina kekri on saanut uusia muotoja aina lähiruokamarkkinoista rokkikonsertteihin. Kekrin ytimessä ovat yhteisöllisyys yli sukupolvirajojen, irtiotto arjesta sekä tietysti uuden sadon antimista nauttiminen. Kekrin aika alkaa Mikkelinpäivänä ja jatkuu Pyhäinpäivään saakka.

Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Seuraamme ja noudatamme viranomaisten ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Onko sinulla ylimääräistä satoa, käsitöitä tai muita omia tuotteita? Tule Kekri-tapahtumaan  myymään tuotteitasi! Varaa paikkasi ja ota yhteyttä rosa.roslakka@harjunopk.fi

 

Vuonna 2020 Kekria juhlittiin Vahtivuoren luontonäyttämöllä pimenevässä lokakuun illassa, jossa puut ja kallio valaistaan värivaloin. Illan aikana kuultiin rentoa ja menevää musiikkia, herkuteltiin sadon antimilla ja ihasteltiin Haminan Teinisirkuksen upeaa tulishowta. Vahtivuoren ympäristöstä löytyi myös myyntikojuja, kammokuja ja ilta huipentui Kekripukin polttamiseen.

Vahtivuoren kekri kekripukki Vahtivuoren kekri myyntikoju luonnonvaratuottajat Vahtivuoren kekri tulishow Vahtivuoren Kekri myyntokoju 

Kaikki tapahtumat